Què fem les Terapeutes Ocupacionals a ASPACE?

Amb motiu del dia mundial de la Teràpia Ocupacional, volem compartir amb vosaltres una pinzellada del que fem les terapeutes ocupacionals a ASPACE

La Teràpia Ocupacional té com a essència la visió holística de la persona i aquesta es troba al centre de tota la intervenció. L’objectiu principal és el d’aconseguir el màxim nivell d’autonomia i desenvolupament funcional, personal, laboral i social durant tot el seu cicle vital. Per això, la nostra tasca sempre gira entorn a les Activitats de la Vida Diària Bàsiques i Instrumentals, com a pilar de les Àrees d’Ocupació (amb les pròpies AVDs, el Descans, el Joc, l’Oci i la Participació Social) on l’entorn físic i personal són de gran importància per afavorir-ne la seva execució. A través de l’anàlisi de l’activitat detectem les necessitats i potenciem les fortaleses de l’usuari, adaptem la pròpia activitat i/o l’entorn.

Les professionals del Departament de Teràpia Ocupacional d’ASPACE treballem sempre de manera multidisciplinària juntament amb la resta de Departaments amb els que conta la nostra Fundació en tots els serveis on som presents. Aquesta metodologia de treball ens permet acompanyar l’usuari en la seva globalitat.

Com a Terapeutes Ocupacionals el nostre motor són els interessos de l’usuari. La seva motivació és clau per aconseguir l’èxit de la nostra intervenció i l’empoderament de la persona, sobretot en el cas dels adults, és fonamental per garantir el seu acompliment ocupacional de manera satisfactòria

A través de la valoració, confecció i entrenament en l’ús d’adaptacions i productes de suport, oferim un escenari més afavoridor cap a l’autonomia i la independència i també facilitem el dia a dia dels seus familiars/cuidadors. La nostra tasca en aquesta àrea pot incloure des de l’ús d’utensilis adaptats per a l’alimentació, a l’eliminació de barreres arquitectòniques, o l’ús de les noves tecnologies, que tants recursos ens estan oferint actualment, aplicat a les Activitats de la Vida Diària.

Com a professionals d’ASPACE, tenim l’oportunitat d’acompanyar els nostres usuaris durant gran part del seu cicle vital, en molts casos des dels primers anys de vida fins a la seva etapa adulta. Compartim riures i somriures, jocs de falda i les etapes més rebels de la vida, els seus èxits i frustracions, celebrant cada pas endavant. Treballem sobre el terreny de la realitat més immediata i de manera totalment contextualitzada, aprenent a menjar sols a l’hora de dinar, a triar quina roba els agrada quan sortim de compres… En definitiva, caminem al seu costat i al de les seves famílies per tal que la nostra intervenció tingui un impacte significatiu en la seva realitat present i futura.

 

Categoria:
Tecnologia i Rehabilitació

Imatges extretes del banc d'imatges*