La Fundació Aspace Catalunya publica en Frontiers in Neurology el protocol de recerca sobre teràpia amb ones de xoc radials per a l'espasticitat en paràlisi cerebral

Barcelona, 28 de juny de 2024 - La Fundació Aspace Catalunya ha fet un pas significatiu en el camp de la neurologia amb la publicació del protocol de recerca de l’estudi titulat "Radial extracorporeal shock wave therapy for the management of spasticity in cerebral palsy: study protocol for a randomized controlled trial" a la prestigiosa revista Frontiers in Neurology. Aquesta revista és la segona més citada mundialment en el camp de la neurologia clínica, destacant la rellevància de la publicació.

La Fundació ha estat pionera en l'aplicació d’ones de xoc radials pel tractament de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral. L’any 2011, van realitzar el primer assaig clínic controlat i aleatoritzat del món que aplicava aquesta teràpia en pacients amb paràlisi cerebral. Des de l’any 2014, aquest tractament forma part de la seva cartera de serveis, amb un increment anual del nombre de pacients atesos i un alt grau de satisfacció reportat.

El nou estudi, emmarcat dins del programa de doctorat de la fisioterapeuta d’Aspace Catalunya Miriam Tur, té com a objectiu investigar l'efecte de la teràpia amb ones de xoc radials en relació amb l'interval de temps entre sessions d’un tractament complet. Es busca determinar si els beneficis de la teràpia es poden prolongar mantenint el mateix nombre de sessions. En aquest estudi han participat 72 pacients, i actualment s'estan redactant les conclusions a partir dels resultats obtinguts.

El fet que Frontiers in Neurology hagi mostrat interès en la línia d’investigació de la Fundació Aspace Catalunya i hagi publicat el seu protocol d’estudi, suggereix un possible interès a publicar els resultats finals. Això tindria un impacte significatiu per a la comunitat de persones amb paràlisi cerebral i per a la Fundació, posicionant-la com a líder en l'expertesa sobre aquesta matèria i consolidant-la com la institució amb més publicacions sobre la teràpia d’ones de xoc radials per a l'abordatge de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral.

Aquesta publicació no només ressalta el compromís de la Fundació Aspace Catalunya amb la recerca i l'avenç en el tractament de la paràlisi cerebral, sinó que també obre noves perspectives per a futurs estudis i aplicacions clíniques d’aquesta teràpia innovadora.

 

Enllaç a la publicació: https://www.frontiersin.org/journals/neurology/articles/10.3389/fneur.2024.1402452/full

Categoria:
Tecnologia i Rehabilitació