Notícies
Aquí trobareu les notícies relacionades amb les activitats d'ASPACE.
Cada 8 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Enguany, volem remarcar la feina que fan els fisioterapeutes de la Fundació Aspace Catalunya
El Dia Mundial de la Fisioteràpia és una ocasió per reconèixer la feina fonamental dels fisioterapeutes en la millora de la qualitat de vida de les persones. Avui volem destacar el paper essencial que els professionals d'Aspace Catalunya tenen en el camí cap a l'autonomia i benestar de les persones amb pluridiscapacitat.
Acompanyen les persones al llarg de tota la seva vida, des de la petita infància fins a la vellesa, per millorar les seves capacitats funcionals i motores. Amb un enfocament integral, identifiquen i aborden les dificultats motrius i sensorials a través de diagnòstics i tractaments personalitzats.
Treballen coordinadament amb un equip multidisciplinari altament especialitzat, per oferir una atenció integral i personalitzada. En el Dia Mundial de la Fisioteràpia, celebrem aquest compromís amb la salut i el benestar de les persones.
Amb dedicació i passió, els fisioterapeutes treballen diàriament per superar reptes, oferint tractaments personalitzats i suport continu. El seu compromís va més enllà de la teràpia física.
Gràcies, fisioterapeutes d’Aspace Catalunya per la vostra entrega i per ajudar a construir un futur millor.
Seguir llegint >>
El passat 9 de juliol va tenir lloc l'acte de signatura i presentació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 al Palauet Albéniz. Totes les organitzacions, entitats, centres educatius i membres de la Xarxa B+S que s'hi han adherit van assistir-hi.
L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’alcalde Jaume Collboni i es va presentar el marc de referència comú de la Xarxa B+S per als pròxims 10 anys.
La Xarxa Barcelona + Sostenible és el conjunt d’organitzacions i ciutadania amb compromís per la sostenibilitat, que construeix col·lectivament una Barcelona responsable amb les persones i l’entorn. La conformen entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. I, recentment, s’hi ha incorporat la ciutadania no organitzada. La Xarxa impulsa mesures de sostenibilitat, comparteix bones pràctiques i desenvolupa projectes de col·laboració entre els seus integrants.
Aquest compromís plasma la voluntat i les aspiracions de la Xarxa Barcelona+Sostenible per aconseguir una ciutat més pròspera, inclusiva, equitativa, resilient i responsable pel que fa als impactes del nostre estil de vida a escala local i global. I és també l'expressió de la responsabilitat individual i col·lectiva dels membres de la Xarxa B+S i dels compromisos que adquirim per fer un futur millor.
Durant l’acte, s'ha dut a terme la signatura simbòlica del Compromís, la signatura de participació en els Reptes de ciutat i s'ha fet acte d’entrega del document d’adhesió a les organitzacions signants. La Fundació Aspace Catalunya hem rebut el document d'adhesió durant l'esdeveniment.
Els reptes prioritaris per treballar en el període 2024-2026 són la descarbonització i l’estalvi d’aigua.
Sobre el primer repte, es planteja una reducció de les emissions de GEH del 80% el 2030, a través de línies d'acció d'estalvi d'energia, foment d'energies renovables i eliminació de combustibles fòssils.
Sobre el repte de fer una millor gestió de l'aigua fomentant-ne l'estalvi, es proposa arribar als 90 litres per habitant i dia en consum domèstic d'aigua potable en situació de normalitat, i a un 15% d'estalvi en usos comercials i un 10% d'estalvi en usos municipals.
Suma't al repte!
Seguir llegint >>
La cursa tindrà lloc el diumenge 13 d'octubre, a les 9:30h (5km) i les 10:45h (1km), a l'avinguda de Sant Ramon Nonat, Districte de Les Corts de Barcelona.
Informació general:
Es tracta d’una cursa inclusiva, a on està convidada a participar tota la ciutadania sense distincions per raons de capacitat, edat o gènere. Enguany, es tornarà a comptar amb un ambaixador molt especial: Àlex Roca.
Tipus d’inscripcions
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l’enllaç www.cursaenmarxapc.org
· 3€ per als menors d'edat i les persones amb discapacitat (qualsevol edat)
· 5€ pels majors de 18 anys (sense discapacitat)
Recorreguts
Amb dos recorreguts disponibles, la Cursa ofereix opcions per a tots els participants:
Recorregut de 5 Km (4.900 m) • Sortida: 9:30 h
Recorregut d'1 Km (1.350 m) • Sortida: 10:45 h
Tota la informació la trobareu a la pàgina: www.cursaenmarxapc.org
Vols fer de voluntari/ària?
Es necessiten voluntaris i voluntàries per a cobrir diferents posicions el mateix dia de la cursa (muntatge, lliurament de samarretes i avituallament) i fer que els participants gaudeixin d’un matí amb totes les comoditats. A més, si no hi pots participar el diumenge 13 d’octubre, també pots inscriure’t per realitzar el repartiment de samarretes el dijous 10 o divendres 11.
Prèviament, us convocaran a tots els voluntaris/es a una breu reunió online el dia 2 d’octubre (horari per determinar)
Si hi esteu interessats, fes clic aquí per emplenar el formulari i per a fer-te voluntari i es posaran en contacte amb tu
Sobre “En Marxa per la paràlisi cerebral” i la Fepccat
La Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és un projecte impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació Aspace Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.
A més a més, en el projecte hi participen diferents organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara; la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Coca-cola, ARC Soluciones, Plusfresc, el diari Ara i Mars.
Tota la informació sobre la Cursa la podeu trobar a: www.cursaenmarxapc.org
Seguir llegint >>
Barcelona, 28 de juny de 2024 - La Fundació Aspace Catalunya ha fet un pas significatiu en el camp de la neurologia amb la publicació del protocol de recerca de l’estudi titulat "Radial extracorporeal shock wave therapy for the management of spasticity in cerebral palsy: study protocol for a randomized controlled trial" a la prestigiosa revista Frontiers in Neurology. Aquesta revista és la segona més citada mundialment en el camp de la neurologia clínica, destacant la rellevància de la publicació.
La Fundació ha estat pionera en l'aplicació d’ones de xoc radials pel tractament de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral. L’any 2011, van realitzar el primer assaig clínic controlat i aleatoritzat del món que aplicava aquesta teràpia en pacients amb paràlisi cerebral. Des de l’any 2014, aquest tractament forma part de la seva cartera de serveis, amb un increment anual del nombre de pacients atesos i un alt grau de satisfacció reportat.
El nou estudi, emmarcat dins del programa de doctorat de la fisioterapeuta d’Aspace Catalunya Miriam Tur, té com a objectiu investigar l'efecte de la teràpia amb ones de xoc radials en relació amb l'interval de temps entre sessions d’un tractament complet. Es busca determinar si els beneficis de la teràpia es poden prolongar mantenint el mateix nombre de sessions. En aquest estudi han participat 72 pacients, i actualment s'estan redactant les conclusions a partir dels resultats obtinguts.
El fet que Frontiers in Neurology hagi mostrat interès en la línia d’investigació de la Fundació Aspace Catalunya i hagi publicat el seu protocol d’estudi, suggereix un possible interès a publicar els resultats finals. Això tindria un impacte significatiu per a la comunitat de persones amb paràlisi cerebral i per a la Fundació, posicionant-la com a líder en l'expertesa sobre aquesta matèria i consolidant-la com la institució amb més publicacions sobre la teràpia d’ones de xoc radials per a l'abordatge de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral.
Aquesta publicació no només ressalta el compromís de la Fundació Aspace Catalunya amb la recerca i l'avenç en el tractament de la paràlisi cerebral, sinó que també obre noves perspectives per a futurs estudis i aplicacions clíniques d’aquesta teràpia innovadora.
Enllaç a la publicació: https://www.frontiersin.org/journals/neurology/articles/10.3389/fneur.2024.1402452/full
Seguir llegint >>