Notícies
Aquí trobareu les notícies relacionades amb les activitats d'ASPACE.
Durant les últimes setmanes, estudiants del Grau Superior de Condicionament Físic de l'Institut de l'Esport de Barcelona, han participat de les sessions d'Esport per a Tots
Aquestes últimes setmanes, diferents grups d'estudiants de l'IEB, han visitat les instal·lacions de la Fundació Aspace Catalunya. En aquestes visites, han pogut observar les activitats que duem a terme amb les persones usuàries dels diferents centres de l'entitat. Per altra banda, els estudiants han participat activament en les sessions d'Esport per a Tots, dissenyant una activitat i posant-la en marxa.
Valorem molt positivament aquesta experiència, ja que creiem que és important que futurs professionals del sector de l'activitat física coneguin, ja des de la seva etapa formativa, les necessitats específiques dels diferents col·lectius que formen part de la societat.
A més, gràcies a aquesta iniciativa, les persones usuàries de l'entitat, no només van dur a terme activitats dissenyades per a millorar la seva condició física, sinó que van treballar la socialització. Una experiència enriquidora per ambdues parts!
Seguir llegint >>
Des del servei d'esport sovint incorporem la música a les nostres activitats. Entenem que és un recurs motivador per a les persones usuàries, ja que afegint aquest component lúdic promovem l'activitat física. A més, introduint la música a les sessions d'esports fem que, de manera natural, aparegui el ritme.
Si unim aquests tres conceptes, ritme, música i moviment, obtenim com a resultat un desenvolupament de les habilitats motores i cognitives, alhora que treballem la part més social i emocional. Aquest resultat és fruit de la feina que fa el cervell en haver de treballar, per una banda, la percepció musical i rítmica i, per l'altre, el moviment físic –relacionat, la majoria de vegades, amb la mateixa percepció musical-.
La música aporta un component lúdic i motivador que sovint no es pot aconseguir per altres medis. Si, a més, són les persones usuàries les que trien els temes, el nivell de motivació s'incrementa. Amb això s'aconsegueix un millor control de l'activitat i una reducció de la percepció de l'esforç, incidint en una millora de l'estat d'ànim i de l'adherència a l'exercici.
Seguir llegint >>
Com cada curs, des del servei d’esports s’ha realitzat una trobada amb alumnes de l’escola Singuerlin de Santa Coloma de Gramenet, a la qual han participat usuaris/es del CDO. La situació actual no ha impedit que se celebrés la trobada, tot i que aquesta vegada no ha pogut ser presencial. Per això, els dos centres vam acordar fer una xerrada online per conèixer-nos i aprendre els uns dels altre.
Prèviament, l’alumnat de primer d’ESO ens va enviar un vídeo on ens presentaven una sèrie de dubtes i preguntes relacionats amb la paràlisi cerebral, amb Aspace i amb el nostre dia a dia. Durant la xerrada vam resoldre alguns d’aquests dubtes i els hi vam explicar com fem activitat física i esport al nostre centre. Ens falta gravar un altre vídeo on donarem resposta a totes les qüestions i on mostrarem un tastet del tipus d’activitat que realitzem al poliesportiu.
Tot i que ara mateix estem limitats per a realitzar activitats amb altres centres, no volem perdre aquestes dinàmiques ja que les considerem molt importants de cara a la nostra visibilitat i a la sensibilització de la societat, utilitzant l’activitat física i l’esport com a eina d’inclusió social.
Seguir llegint >>
El projecte Juguem arriba fins a les Illes Balears en una jornada organitzada pel CEP de Menorca.
Els passats dies 18 i 19 d’octubre va tenir lloc una jornada de formació que tenia com a títol “l'Educació Física sense límits”, organitzada pel Centre de Professorat de Menorca i a la qual va tenir representació ASPACE . Hi van assistir diferents mestres d’educació física, vetlladors/es, tutors/es i fisioterapeutes de tota la illa. L’objectiu d’aquesta jornada era donar recursos i eines que afavorissin la inclusió dins de l’educació física, que després es podrien extrapolar a altres àrees educatives. A Menorca no existeixen les escoles d’educació especial de manera que tots els nens i nenes estan integrats a les aules. És per això que es tractava d’una gran oportunitat per treballar i millorar la inclusió en les escoles de la zona.
La Patri Burgos i l’Albert Tribó, professionals de la Fundació Aspace Catalunya, juntament amb Raül Romero (mestre d’educació física), van participar com a docents explicant el projecte Juguem i posant en pràctica estratègies i activitats basades en la metodologia cooperativa i l’estimulació sensorial.
La trobada va ser un èxit i tots els assistents la van valorar molt positivament. Està previst tornar cap al febrer per rebre un feedback de les estratègies que aplicaran en el seu dia a dia i les seves valoracions.
Si voleu més informació sobre el projecte Juguem, en aquests enllaços hi podreu trobar més informació i publicacions.
https://ajuntament.barcelona.cat/esports/sites/default/files/guia_-123_juguem-_accessible_0.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=BTpfAMR3c8s&t=148s
http://www.accionmotriz.com/documentos/revistas/articulos/23_2.pdf
http://www.accionmotriz.com/documentos/revistas/articulos/23_8.pdf
http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/128107/4/PluridiscapacidadDeporteISBN%20URIDip%c3%b2sit.pdf
Seguir llegint >>