Notícies
Aquí trobareu les notícies relacionades amb les activitats d'ASPACE.
La cursa es celebrarà el diumenge 8 d’octubre. La cursa comptarà amb un ambaixador molt especial, Àlex Roca, la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una marató.
NSCRIPCIONS I MODALITATS
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l’enllaç www.cursaenmarxapc.org
Les inscripcions estaran obertes fins al 5 d’octubre, però cal tenir en compte que per triar la talla de la samarreta és necessari realitzar la inscripció abans del 15 de setembre. El preu de la inscripció és de tres euros per a infants i persones amb discapacitat, i de cinc euros per als adults sense discapacitat.
La cursa ofereix dues opcions de recorregut perquè cada participant pugui triar la distància que prefereix. Hi haurà un recorregut de 5 quilòmetres i un altre de 1 quilòmetre. Per a cada recorregut, es contemplen diferents categories en funció de l’edat, la mobilitat i el gènere del participant.
DISTRIBUCIÓ DE SAMARRETES AL CAMP NOU
Arran del suport de la col·laboració de la Fundació Barça, la recollida de samarretes i dorsals es farà els dies 5 i 6 d’octubre a les instal·lacions del Camp Nou. Excepcionalment, aquells participants de fora de Barcelona o que no puguin recollir les samarretes els dies previs a la cursa, també s’habilitarà una carpa a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat, el mateix dia de la Cursa.
VOLS FER-TE VOLUNTARI?
Aquí trobaras el formulari d'inscripció.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSca-6XcBQ5YBXkhiQDmLOW3p_8CJfyLE39jk3SEyp2vUjn7Yw/viewform
SOBRE “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL” i la FEPCCAT
La Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és un projecte impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.
A més a més, en el projecte hi participen diferents organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara; la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Coca-cola, ARC Soluciones, Plusfresc, el diari Ara i Mars.
Tota la informació sobre la Cursa la podeu trobar a: www.cursaenmarxapc.org
Seguir llegint >>
El passat 18 de juliol, la Directora de la Fundació Aspace Catalunya, Elena Puigdevall, va ser entrevistada a Onda Cero Catalunya, a Ciutat Solidària.
Aquesta part del programa La Ciutat, està presentada pels periodistes Míriam Franch i Robert Calvo i es dedica a donar a conèixer associacions i entitats que ajuden a les persones des de diferents àmbits. Des d’Aspace, hem tingut l’oportunitat d’explicar el model d’atenció integrada sanitària, social i educativa realitzat amb les persones amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
Al llarg de l’entrevista s’han tractat diversos temes com: l’alta complexitat de les persones usuàries de l’entitat, l’acompanyament que es realitza a la seva família i al seu entorn, l’autonomia de la persona durant tot el cicle vital, sobre la col·laboració amb els serveis públics de la Generalitat de Catalunya, la tecnologia de suport, l’atenció primerenca, sobre la recerca i la investigació, les col·laboracions amb les universitats i altres hospitals i sobre la integració de les persones amb discapacitat a la societat, entre moltes altres qüestions.
Pots escoltar l’entrevista completa amb Elena Puigdevall al següent enllaç, a la web d’Onda Cero i a les nostres xarxes socials.
Seguir llegint >>
Aquesta aliança estratègica permetrà la millora de l’abordatge de persones amb paràlisi cerebral, patologies del neurodesenvolupament i pluridiscapacitat.
La Fundació Aspace Catalunya i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron signen un conveni de col·laboració per a la millora de l’atenció integral i el benestar de les persones amb malalties del desenvolupament neurològic, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat; així com l’atenció i suport a les seves famílies.
El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha posat de manifest el seu entusiasme i compromís amb aquesta aliança, la qual representa un avanç significatiu en la millora la qualitat de vida dels pacients amb malalties del neurodesenvolupament i les seves famílies.
Per la seva banda, la Sra. Elena Puigdevall, directora general de la Fundació Aspace Catalunya, destaca que treballar conjuntament amb un hospital de referència com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron permet grans beneficis per als pacients i les seves famílies, així com avanços en la recerca i el coneixement de la paràlisi cerebral. Alhora, Puigdevall destaca que la coordinació amb les unitats especialitzades hospitalàries és cabdal per a la millora de l’abordatge en els casos compartits entre els diferents especialistes hospitalaris i els serveis d’atenció ambulatòria especialitzada supraterritorial d’Aspace.
“Més de 2.073 pacients han estat atesos al Servei d’Atenció Ambulatòria Especialitzada i al Servei de Neurorehabilitació de la Fundació Aspace Catalunya al llarg del 2022. Oferint una atenció al llarg de tot el cicle vital amb una mirada holística de la persona, integrant la vessant neurològica, rehabilitadora i de salut mental”.
Les persones amb paràlisi cerebral i malalties de desenvolupament neurològic, són pacients complexos a causa de la pluridiscapacitat que presenten, com trastorns associats al desenvolupament, del moviment, del to muscular i de la postura que limiten l’activitat, així com trastorns de deglució, mentals, sensorials, cognitius, de la comunicació, de conducta, o deformitats muscoesquelètiques, entre d’altres. Tots aquests factors requereixen un tracte especialitzat en cas d’hospitalització o de proves diagnòstiques complementàries.
El conveni estableix un marc de cooperació entre el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya amb l’objectiu de compartir recursos, coneixements i experiències per a oferir una continuïtat assistencial i atenció especialitzada i de qualitat a les persones amb paràlisi cerebral, així com promoure la recerca i la formació especialitzada en aquest camp.
Dins de les accions acordades, es destaca la coordinació entre de la Fundació Aspace Catalunya i la Unitat de Rehabilitació Infantil, Paràlisi Cerebral i Espina Bífida de Vall d’Hebron, en l’abordatge comunitari ambulatori en el cas de pacients amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
"Posem en valor una important vocació de servei públic de la Fundació Aspace Catalunya, que està fent possible un canvi de model assistencial, més proactiu, amb visió sistèmica de suport a la xarxa al servei de les persones i famílies".
Aquesta aliança, permetrà la creació d’un circuit de derivació dirigida a valoracions neuropsicològiques per a pacients que ho necessitin; així com la derivació a Aspace de pacients del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per a fer seguiment i tractament neuropsicològic.
En última instància, la col·laboració també contempla l'organització de jornades i activitats conjuntes de divulgació i conscienciació sobre la paràlisi cerebral, amb la finalitat de sensibilitzar a la societat i fomentar la inclusió d’aquesta població.
Seguir llegint >>
El passat dimecres 5 de juliol, els membres de l'Assemblea General i l’Equip Directiu del Club Natació Atlètic Barceloneta (CNAB) i el CEO de Technogym, van visitar les instal·lacions de la Fundació Aspace Catalunya.
El CNAB participa cada any en el repte mundial de fitness Let's move for a better world, que promou Technogym amb la missió de conscienciar sobre el sedentarisme, la promoció esportiva i els hàbits saludables. Enguany, el Club ha escollit el Servei de Neurorehabilitació i Esport de la Fundació Aspace Catalunya com a entitat beneficiària de la donació de material de fitness, que ajudarà a complementar les activitats assistencials que es duen a terme en el Gimnàs Terapèutic d’Aspace.
El Club Natació Atlètic Barceloneta i Technogym són entitats sensibilitzades amb la tasca assistencial de la Fundació Aspace Catalunya. Gràcies a aquesta trobada s’inicien noves vies de col·laboració adreçades a la promoció del benestar a través de l’esport adaptat, vetllant per un estil de vida saludable de les persones amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
Per la promoció de l'exercici terapèutic des d'una mirada integrada social i sanitària!
Seguir llegint >>