Notícies
Aquí trobareu les notícies relacionades amb les activitats d'ASPACE.
Barcelona, 28 de juny de 2024 - La Fundació Aspace Catalunya ha fet un pas significatiu en el camp de la neurologia amb la publicació del protocol de recerca de l’estudi titulat "Radial extracorporeal shock wave therapy for the management of spasticity in cerebral palsy: study protocol for a randomized controlled trial" a la prestigiosa revista Frontiers in Neurology. Aquesta revista és la segona més citada mundialment en el camp de la neurologia clínica, destacant la rellevància de la publicació.
La Fundació ha estat pionera en l'aplicació d’ones de xoc radials pel tractament de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral. L’any 2011, van realitzar el primer assaig clínic controlat i aleatoritzat del món que aplicava aquesta teràpia en pacients amb paràlisi cerebral. Des de l’any 2014, aquest tractament forma part de la seva cartera de serveis, amb un increment anual del nombre de pacients atesos i un alt grau de satisfacció reportat.
El nou estudi, emmarcat dins del programa de doctorat de la fisioterapeuta d’Aspace Catalunya Miriam Tur, té com a objectiu investigar l'efecte de la teràpia amb ones de xoc radials en relació amb l'interval de temps entre sessions d’un tractament complet. Es busca determinar si els beneficis de la teràpia es poden prolongar mantenint el mateix nombre de sessions. En aquest estudi han participat 72 pacients, i actualment s'estan redactant les conclusions a partir dels resultats obtinguts.
El fet que Frontiers in Neurology hagi mostrat interès en la línia d’investigació de la Fundació Aspace Catalunya i hagi publicat el seu protocol d’estudi, suggereix un possible interès a publicar els resultats finals. Això tindria un impacte significatiu per a la comunitat de persones amb paràlisi cerebral i per a la Fundació, posicionant-la com a líder en l'expertesa sobre aquesta matèria i consolidant-la com la institució amb més publicacions sobre la teràpia d’ones de xoc radials per a l'abordatge de l'espasticitat en persones amb paràlisi cerebral.
Aquesta publicació no només ressalta el compromís de la Fundació Aspace Catalunya amb la recerca i l'avenç en el tractament de la paràlisi cerebral, sinó que també obre noves perspectives per a futurs estudis i aplicacions clíniques d’aquesta teràpia innovadora.
Enllaç a la publicació: https://www.frontiersin.org/journals/neurology/articles/10.3389/fneur.2024.1402452/full
Seguir llegint >>
La Fundació Aspace Catalunya anuncia la seva destacada presència al Breaking Barriers Congress (BBC), un esdeveniment de referència en tecnologia de suport i comunicació augmentativa a Espanya i Europa occidental. El congrés, que se celebrarà durant tres dies, reunirà professionals, usuaris, famílies, empreses i institucions del sector, oferint una plataforma per compartir coneixements i experiències.
Innovació i Tecnologia en el Focus
La participació de la Fundació Aspace Catalunya inclourà tres presentacions clau:
Tecnologia de suport per a la participació a Fundació Aspace Catalunya.
Desenvolupament comunicatiu en l'etapa escolar.
Tecnologia de suport i control de l'entorn en la Fundació Aspace Catalunya - Centre Teràpia Ocupacional Aspace Badalona.
Aquestes ponències posen en relleu l'estratègia de treball basada en la innovació i el compromís amb la millora contínua de la Fundació. A través d'aquestes presentacions, es compartiran els darrers avenços i experiències en l'aplicació de tecnologies de suport, reafirmant l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
Una Oportunitat de Coneixement i Col·laboració
El Breaking Barriers Congress és una oportunitat excepcional per conèixer els últims avenços en tecnologia de suport i establir connexions valuoses amb experts nacionals i internacionals. La participació d'Aspace Catalunya en aquest esdeveniment no només permetrà mostrar el seu treball, sinó també aprendre dels millors professionals del sector i enfortir les col·laboracions existents.
Compromesos amb la Innovació i la Qualitat
La Fundació Aspace Catalunya continua avançant en el camp de la tecnologia i la innovació gràcies al gran equip de professionals que hi treballa. La participació en el BBC és una prova del compromís de la Fundació amb la qualitat i la millora contínua. Aquest compromís es reflecteix en l'estratègia de treball alineada amb els valors institucionals, que busquen no només l'excel·lència, sinó també una major eficiència dels projectes.
Sobre la Fundació Aspace Catalunya:
La Fundació Aspace Catalunya és una entitat dedicada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats, oferint serveis sanitaris, socials i educatius innovadors. Amb un compromís ferm amb la inclusió i la innovació, la Fundació treballa per promoure una societat més justa i equitativa.
Seguir llegint >>
Les sessions de teràpia logopèdica de la Fundació Aspace Catalunya han fet un gir de 180 graus cap a un aprenentatge lúdic.
S’han incorporat els jocs de taula i interactius com a eines essencials per al desenvolupament integral dels infants i adolescents. Aquesta nova metodologia no només enforteix les habilitats lingüístiques, sinó que també cultiva les relacions socials i emocionals d'una manera efectiva.
Participar en jocs de taula durant les sessions terapèutiques ofereix als joves l’oportunitat d’absorbir conceptes de forma natural i divertida. El component de joc en equip no només fomenta la cooperació, sinó que també enriqueix les seves capacitats de comunicació amb els iguals, potenciant així les habilitats socials.
A més, aquest tipus d’activitats estimulen l'empatia entre els participants. Ajuden a construir la confiança i la creativitat, dos pilars essencials per al desenvolupament integral. Els jocs interactius actuen com a catalitzadors per al creixement emocional, reforçant la capacitat de comprendre les emocions dels altres i fomentant un entorn on es pot expressar lliurement.
El terreny dels jocs interactius també proporciona una plataforma per al treball específic de les habilitats lingüístiques. Des del raonament verbal fins a l'organització del discurs, aquests jocs ofereixen l'oportunitat de practicar l’explicació i acceptació de regles, enriquir el vocabulari i aprendre a expressar-se de manera clara i comprensible.
En resum, els jocs interactius han esdevingut una eina de valor incalculable a les sessions de teràpia logopèdica d’Aspace Catalunya. No només fan que l'aprenentatge sigui més divertit, sinó que també són una via essencial per al desenvolupament d’habilitats socials, cognitives i emocionals, creant un entorn d'aprenentatge significatiu i enriquidor per a tots els participants
Seguir llegint >>
La Fundació Aspace Catalunya ha donat un pas revolucionari en el camp de la rehabilitació, adaptant material d’última generació per millorar el procés de recuperació de les persones ateses. Entre aquests avenços destaca el MOTOmed, una innovadora eina que permet una rehabilitació integral i personalitzada per a persones amb diversitat funcional.
El MOTOmed és un dispositiu versàtil que facilita el moviment cíclic de les extremitats, tant superiors com inferiors o simultànies. Aquesta tecnologia pot ser de forma passiva (permet augmentar la mobilitat de les articulacions implicades en el moviment i relaxar la musculatura hipertònica), com de forma activa (que permet treballar la potenciació muscular).
El punt fort d’aquests dispositius és la seva capacitat de personalització i el tractament de les dades obtingudes durant les sessions de rehabilitació. Amb la instal·lació del MOTOmed a l’ordinador, els professionals poden crear sessions personalitzades i transferir-les al dispositiu mitjançant un senzill USB. A més, el sistema permet la recopilació de dades durant les sessions, que són emmagatzemades en un USB integrat al MOTOmed. Posteriorment, aquestes dades es poden transferir a l’ordinador per analitzar-les i adaptar millor el tractament a les necessitats específiques de cada persona.
Aquest avenç en tecnologia de rehabilitació representa un gran pas endavant per a la Fundació Aspace Catalunya, ja que permet una atenció més precisa i personalitzada als usuaris i usuàries, adaptant-se millor als seus objectius individuals de rehabilitació.
Seguir llegint >>