L’ESCOLA MEDITERRANIA DE VILADECANS PARTICIPA AMB NOSALTRES EN L’ESPORT PER A TOTHOM

Ahir dia 9 de gener va tenir lloc un dels intercanvis de l’any. En aquesta ocasió els alumnes de 6è de l’escola Mediterrània de Viladecans han treballat en una sessió habitual d’esport per a tothom amb els usuaris de Poblenou i Centre de Dia Montjuïc.

Les sessions que dissenyem a esport per a tothom estan pensades per a què qualsevol persona hi pugui participar i disfrutar de les activitats, així que hem realitzat les que tocaven...però molt ben acompanyats.

Abans de començar hem fet una assemblea on l’alumnat exposava les idees prèvies que tenien de la paràlisi cerebral. Hem comptat amb l’explicació d'en Jordi, qui, amb molta claredat, els ha explicat el que és per a ell la paràlisi cerebral i com l’afecta.

Al llarg de la sessió han aparegut continguts relacionats amb l’esport adaptat (boccia i slalom), amb l’activitat física recreativa (eix d’animació), amb el material adaptat (donuts), maneig de les cadires de rodes.. i gràcies a en Marc han entès per a què serveixen els plafons de comunicació augmentativa i com s’utilitzen. També han pogut viure i entendre que cal avisar, abans de moure algú, que cal posar-se en el seu camp visual, o que convé identificar-se i no deixar sola la persona sense dir-li.

S’han sorprès de saber que molts usuaris utilitzen habitualment l’ordinador i que entre els companys d’avui hi havia gent que venia de l’esport paralímpic, o que competeix a nivell nacional; o les moltes coses que els agraden i en les que són especialistes.

Han estat uns alumnes molt entusiastes, han fet molt bé els acompanyaments, han respost amb bones solucions als petits problemes de comunicació, desplaçaments, suport a l’activitat...

Al final de l’intercanvi, tots els participants han pogut aportar les seves impressions de la vivència d’avui i algunes de les coses que han dit les han deixat escrites en post-its que hem penjat a les parets del pavelló, i que podeu llegir quan vulgueu.

A la galeria d’imatges trobareu més fotografies. 

Categoria:
Esport