Jornada d'inclusió amb esports adaptats

La Fundació Aspace Catalunya, com cada any ha rebut la visita de trenta alumnes de 1er d’ESO de l’escola Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet, que han participat en un dia d’activitats esportives adaptades.

Enguany, la jornada ha sigut molt més que una experiència esportiva; ha estat una oportunitat per connectar, compartir i aprendre. Els joves han tingut l’ocasió d’endinsar-se en el món dels esports adaptats, interactuant amb les persones usuàries del Centre de Dia Ocupacional i Residència de la fundació.

Sota el lema de "passar-ho bé, conèixer a gent nova i aprendre esports adaptats com la boccia i el slalom", els estudiants han viscut una experiència enriquidora. A través de l'activitat física, han experimentat la importància de la inclusió i la diversitat, descobrint nous esports i compartint moments únics amb els residents.

Cal destacar, que no és la primera vegada que la Fundació Aspace Catalunya obre les portes a col·laboracions educatives. El servei d’esports de la fundació organitza i duu a terme diverses activitats amb entitats externes, oferint oportunitats d’aprenentatge i intercanvi amb estudiants de diferents instituts i centres educatius al llarg de l’any. Es fan des d’activitats lúdic-esportives per a instituts fins a pràctiques actives per alumnes de l'Institut de l'Esport de Barcelona de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), IES Vall d’Hebron o alumnes en pràctiques de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Aquesta iniciativa no només ofereix una experiència pràctica als alumnes, sinó que també promou valors fonamentals com la inclusió, el respecte i la diversitat.

La Fundació Aspace Catalunya continua obrint camí en l’educació inclusiva, oferint espais d’aprenentatge que van més enllà dels límits de les aules i que deixen empremta en els cors dels qui hi participen.

 

Categoria:
Esport