El passat diumenge 28 d'octubre va tenir lloc la 40a edició de la cross popular de sants.

El dia ens va jugar una mala passada, ja que la pluja i el fred es van associar. 14 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Emperador Carles es van presentar puntualment per fer de voluntaris. Ja havien pujat al CIM el dimecres anterior, on van conèixer els usuaris als qui acompanyarien, van fer una activitat conjunta per establir una relació inicial i saber de quina manera havien de donar suport a la persona amb qui anirien; i també van provar d'acompanyar-se entre ells sobre cadira de rodes i entendre per la vivència com fer-ho bé i quines coses no s'havien de fer. Aquesta activitat per part de l'institut s'emmarca en les activitats de centre vinculades al servei comunitari (d'acord amb l'article 16 del Decret 187/2015, de 25 d'agost, segons el qual el servei comunitari és una acció educativa orientada a desenvolupar la competència social i ciutadana dels alumnes. Es desenvolupa en el marc curricular mitjançant la metodologia d'aprenentatge i servei. Respon a la idea que l'educació és una eina de millora social, orientada a formar éssers complets, amb una dimensió tant intel·lectual com humana i moral).
 
En el moment en què els corredors del CIM anaven a baixar cap al barri de Sants, la pluja va arreciar i va ser causa que es decidís no fer l'activitat, preveient que la pluja continuaria, com així va ser.
 
Els voluntaris, un cop avisats, van voler ajudar a les altres persones que es van presentar a la cursa especial de la cross,  i els van arropar amb la seva presència al llarg de la cursa de 800m.
 
Ens van encarregar que féssim saber que volen continuar amb aquestes experiències.
 
A tots ells i elles, moltes gràcies.

Categoria:
Esport