Activitat física i inclusió a Menorca

El projecte Juguem arriba fins a les Illes Balears en una jornada organitzada pel CEP de Menorca.

Els passats dies 18 i 19 d’octubre va tenir lloc una jornada de formació que tenia com a títol “l'Educació Física sense límits”, organitzada pel Centre de Professorat de Menorca i a la qual va tenir representació ASPACE . Hi van assistir diferents mestres d’educació física, vetlladors/es, tutors/es i fisioterapeutes de tota la illa. L’objectiu d’aquesta jornada era donar recursos i eines que afavorissin la inclusió dins de l’educació física, que després es podrien extrapolar a altres àrees educatives. A Menorca no existeixen les escoles d’educació especial  de manera que tots els nens i nenes estan integrats a les aules. És per això que es tractava d’una gran oportunitat per treballar i millorar la inclusió en les escoles de la zona.

La Patri Burgos i l’Albert Tribó, professionals de la Fundació Aspace Catalunya, juntament amb Raül Romero (mestre d’educació física), van participar com a docents explicant el projecte Juguem i posant en pràctica estratègies i activitats basades en la metodologia cooperativa i l’estimulació sensorial.

La trobada va ser un èxit i tots els assistents la van valorar molt positivament. Està previst tornar cap al febrer per rebre un feedback de les estratègies que aplicaran en el seu dia a dia i les seves valoracions.

Si voleu més informació sobre el projecte Juguem, en aquests enllaços hi podreu trobar més informació i publicacions.

https://ajuntament.barcelona.cat/esports/sites/default/files/guia_-123_juguem-_accessible_0.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=BTpfAMR3c8s&t=148s

http://www.accionmotriz.com/documentos/revistas/articulos/23_2.pdf

http://www.accionmotriz.com/documentos/revistas/articulos/23_8.pdf

http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/128107/4/PluridiscapacidadDeporteISBN%20URIDip%c3%b2sit.pdf

Categoria:
Esport