La Fundació Aspace Catalunya i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’uneixen per millorar l’atenció de les persones amb malalties del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat

Aquesta aliança estratègica permetrà la millora de l’abordatge de persones amb paràlisi cerebral, patologies del neurodesenvolupament i pluridiscapacitat.

La Fundació Aspace Catalunya i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron signen un conveni de col·laboració per a la millora de l’atenció integral i el benestar de les persones amb malalties del desenvolupament neurològic, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat; així com l’atenció i suport a les seves famílies.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha posat de manifest el seu entusiasme i compromís amb aquesta aliança, la qual representa un avanç significatiu en la millora la qualitat de vida dels pacients amb malalties del neurodesenvolupament i les seves famílies. 

Per la seva banda, la Sra. Elena Puigdevall, directora general de la Fundació Aspace Catalunya, destaca que treballar conjuntament amb un hospital de referència com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron permet grans beneficis per als pacients i les seves famílies, així com avanços en la recerca i el coneixement de la paràlisi cerebral. Alhora, Puigdevall destaca que la coordinació amb les unitats especialitzades hospitalàries és cabdal per a la millora de l’abordatge en els casos compartits entre els diferents especialistes hospitalaris i els serveis d’atenció ambulatòria especialitzada supraterritorial d’Aspace.

“Més de 2.073 pacients han estat atesos al Servei d’Atenció Ambulatòria Especialitzada i al Servei de Neurorehabilitació de la Fundació Aspace Catalunya al llarg del 2022. Oferint una atenció al llarg de tot el cicle vital amb una mirada holística de la persona, integrant la vessant neurològica, rehabilitadora i de salut mental”.

Les persones amb paràlisi cerebral i malalties de desenvolupament neurològic, són pacients complexos a causa de la pluridiscapacitat que presenten, com trastorns associats al desenvolupament, del moviment, del to muscular i de la postura que limiten l’activitat, així com trastorns de deglució, mentals, sensorials, cognitius, de la comunicació, de conducta, o deformitats muscoesquelètiques, entre d’altres. Tots aquests factors requereixen un tracte especialitzat en cas d’hospitalització o de proves diagnòstiques complementàries. 

El conveni estableix un marc de cooperació entre el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya amb l’objectiu de compartir recursos, coneixements i experiències per a oferir una continuïtat assistencial i atenció especialitzada i de qualitat a les persones amb paràlisi cerebral, així com promoure la recerca i la formació especialitzada en aquest camp.

Dins de les accions acordades, es destaca la coordinació entre de la Fundació Aspace Catalunya i la Unitat de Rehabilitació Infantil, Paràlisi Cerebral i Espina Bífida de Vall d’Hebron, en l’abordatge comunitari ambulatori en el cas de pacients amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

"Posem en valor una important vocació de servei públic de la Fundació Aspace Catalunya, que està fent possible un canvi de model assistencial, més proactiu, amb visió sistèmica de suport a la xarxa al servei de les persones i famílies".

Aquesta aliança, permetrà la creació d’un circuit de derivació dirigida a valoracions neuropsicològiques per a pacients que ho necessitin; així com la derivació a Aspace de pacients del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per a fer seguiment i tractament neuropsicològic.

En última instància, la col·laboració també contempla l'organització de jornades i activitats conjuntes de divulgació i conscienciació sobre la paràlisi cerebral, amb la finalitat de sensibilitzar a la societat i fomentar la inclusió d’aquesta població.

Categoria:
Serveis de Salut
,
Institucional
,
Recerca