EASEAPPS: UNA APOSTA DE FUTUR

Fundació Aspace Catalunya participa a les jornades +Futur, organitzades per la Unió, i es postula com a finalista amb el projecte de les EASEAPPS.

El passat 20 de juny La Unió va celebrar, a l’Auditori del CaixaForum, les jornades +Futur. Aquesta iniciativa, que va comptar amb la presència de més de 200 professionals, permet donar visibilitat a les transformacions tecnològiques i avanços mèdics que es produeixen al sector sanitari i social.

Aquest espai, punt de trobada per a les diferents organitzacions del sector a Catalunya, planteja els nous reptes, sanitaris, socials i tecnològics, que estem vivint dins el sector. Posant la mirada, tal com ja fem a Fundació Aspace Catalunya, en les necessitats de la ciutadania i l’usuari al llarg de la seva vida, així com en la relació que, com a organitzacions, establim amb els diferents col·lectius.

Davant aquesta revolució organitzativa i assistencial, fomentar l’intercanvi de coneixements entre els diferents actors esdevé necessari. Per això, la Unió, va organitzar la I Edició dels Premis +Futur. 52 entitats, entre les quals es trobava Fundació Aspace Catalunya, van presentar les seves experiències.

L’experiència que des de Fundació Aspace Catalunya vàrem presentar, va ser el projecte de les Easeapps. Quedant entre els 5 finalistes d’aquesta I Edició dels premis +Futur. Sens dubte un reconeixent a la nostra aposta per la transformació tecnològica dins del sector sanitari i social.

OBRINT UNA FINESTRA TECNOLÒGICA AL MÓN

Tal com ja vàrem compartir en una entrada anterior, Easeapps es un projecte col·laboratiu i d'emprenedoria sanitària i social, que té com a finalitat oferir solucions d'accessibilitat tecnològica a persones amb dèficits motrius.

Les Easeapps, conjunt d’aplicacions per a Android que faciliten la usabilitat dels dispositius mòbils a totes aquelles persones afectades amb dèficits motrius, varen tenir una molt bona acollida des de el seu llançament. L’experiència i testimoni d’aquells usuaris que ja les tenen instal·lades al seus dispositius, posa de manifest la importància de continuar treballant per tal de donar resposta a les necessitats rehabilitadores de tot un col·lectiu. Es per això que, el compromís de Fundació Aspace Catalunya amb la investigació i transformació tecnològica i del model assistencial, es una aposta de futur.

En el context actual, ràpid i canviant, on els fluxes d’informació i l’intercanvi de coneixement i experiències han patit una transformació radical, ens proposem obrir una finestra al món per tal de fer arribar a tothom les nostres solucions d’accessibilitat tecnològica.

Així doncs, les tres aplicacions que conformen les Easeapps, es poden trobar a la Play Store, des de l’abril de 2019.

Ease Mouse, que permet controlar els dispositius mòbils amb un ratolí, ha tingut 9.606 descàrregues en només dos mesos i ja està instal·lada a 588 dispositius.

Ease Touch, que permet el control dels dispositius amb un sol dit, i Ease Joypad, que permet el mateix fent us d’un joystick o commutador adaptat, han tingut 294 i 442 descàrregues respectivament i ja estan instal·lades a més de 155 dispositius.

Tant el reconeixement de la Unió Catalana d’Hospitals, com la bona acollida per part d’altres entitats del sector, suposa una empenta per continuar desenvolupant nous projectes. Tot i així, la motivació principal de Fundació Aspace Catalunya és la de donar resposta a les necessitats específiques de les persones que pateixen paràlisi cerebral o malalties del desenvolupament neurològic. Per això, el millor premi que podem rebre són les dades sobre el número de descàrregues. Indicatives de que, aquestes tres aplicacions, contribueixen a millorar l’autonomia de moltes persones.

EASEAPPS: UNA APOSTA DE FUTUR from Fundació Aspace Catalunya on Vimeo.

Categoria:
Serveis de Salut