ASPACE visita la fira d'ortopèdia Rehacare Dusseldorf 2018

Ens alegra poder anar un any més a una de les fires més importants en el món de la rehabilitació, cura, prevenció i inclusió i compartir el que hem vist i après

Començarem parlant d'algunes dades d'aquesta fira:

Se celebra un cop l'any a Düsseldorf (cada 2 anys inclou a més entitats).
És una plataforma d'informació i comunicació per a persones amb discapacitat, persones dependents, gent gran i per a malalts crònics.
És un espai de trobada per a fabricants de productes i serveis del sector, així com per a associacions socials, grups d'autoajuda i institucions no comercials.

Proporciona informació sobre els avenços, els productes i els serveis més novedosos del sector. Des d'ajudes per a mobilitat o per al dia a dia, tècniques de comunicació i solucions per viure sense barreres, fins a idees de viatge, esports i temps lliure

Alguns del grup ja coneixíem la fira d'altres anys, altres anàvem per primera vegada, des que vam arribar de l'aeroport no parem, vam anar directe a la fira, ens esperaven 5 pavellons enormes, les grandàries oscil·laven entre els 4.000 als 25.000 metres quadrats! Per fer-nos una idea dels pavellons més grans eren de la mida de 5 estadis del Camp Nou !!


Aquest any la fira va comptar amb 50.612 visitants de més de 80 països i 969 exhibicions.

Hi havia molt per veure, però el que més impressiona només arribar és la quantitat de persones amb diferents dificultats que assisteixen a les fires, des d'adults majors fins a nadons petits amb els pares veient les millors possibilitats per als seus fills. Emociona molt veure als petits de 2 o 3 anys conduint cadires manuals o elèctriques i fent monades pròpies de l'edat. Aquí comença la veritable autonomia!

Resulta molt enriquidor poder veure i provar els productes de primera mà, també els fabricants s'interessaven per la nostra opinió i demandes que teníem com a professionals. És molt interessant tenir en compte punts de vista diversos tant del fabricant, com dels professionals i de l'usuari de cara a que puguem obtenir un millor producte.

Lamentablement tots aquests productes no es comercialitzen al nostre país, els països nòrdics clarament gasten més i tenen més en compte els productes de suport, però també cal dir i recalcar que no estem malament, cada any anem tenint novetats segons les demandes que anem fent. I també és cert que molts productes es van fent més assequibles per al nostre mercat.

Pel que fa als anys previs, no vam veure massa novetats, sí petits canvis o millores als productes ja existents. Aquest any podríem dir que va ser l'any de les cadires de rodes plegables de tots els tipus, novetats en material de posicionament, alguns avenços en robòtica i l'entrada forta de fabricants asiàtics al mercat europeu.

A part vam tenir l'oportunitat de conèixer o retrobar-nos amb Dusseldorf per als que ja havíem estat, una ciutat petita i encantadora. Era molt còmic trobar-se amb les persones de la fira recorrent la nit, envaïm la ciutat! Per descomptat cal dir que la majoria de carrers i transports públics eren miraculosament adaptats, malgrat siguessin antics. Una menció especial requereix el deliciós braó rostit i de postres el strudel de poma. Una raó més per tornar a Dusseldorf!

Però sobretot el que vam comentar al principi, la riquesa de ser-hi, de poder veure de primera mà als usuaris utilitzant i provant productes que realment canvien la qualitat de vida, i les idees que sorgien quan pensen diverses ments interessades a obtenir el millor de cada producte per donar a les persones amb diversitat funcional la major autonomia possible.

Els avenços es van donant no cada dia, sinó cada segon i la possibilitat d'estar veient, i vivint tot això creiem que és invalorable. Arribem carregats d'idees i com sempre amb moltíssimes ganes.

Agraïm comptar sempre amb el suport d'algunes de les ortopèdies que ofereixen els seus serveis a ASPACE, enguany agraïm a Gracare. La possibilitat de compartir amb ells i altres professionals de la salut d'altres institucions considerem molt enriquidora.

Gràcies Xavi Escanellas, Mireia de Gracare i Cristina de l'Institut Guttmann per acompanyar-nos durant la fira!

Francisca Gimeno (Cap de Rehabilitació d'ASPACE) i Tamara Biedermann (Metgessa Rehabilitadora d'ASPACE)

Categoria:
Serveis de Salut