Anem a menjar bé

El passat dissabte 30 de Novembre vam celebrar el Taller “Anem a menjar bé”, un taller pràctic i vivencial amb el marc teòric de les alteracions en la deglució per a poder entendre de millor manera l’alimentació.

Amb l’objectiu d’aprendre a compartir i experimentar l’alimentació de forma plaent, segur i eficaç, un total de 15 familiars i professionals d’altres entitats van participar en una jornada on vam poder ser conscients de les dificultats que comporten les alteracions en la deglució.

La deglució és el procés d’ingesta de l’aliment des de la boca a la faringe i posteriorment a l’esòfag. És un procés complex que sovint trobem alterat en alguna de les seves fases en la població que atenem. És per això que en el taller es van donar eines de com ha de ser una alimentació segura i plaent a la vegada. Així mateix, es van mostrar les diferents textures i consistències amb les que es poden presentar els aliments i els líquids.

També vam presentar el pòster realitzat per l’Àrea de logopèdia "Anem a menjar bé" sobre normes i cures a tenir en compte a l'hora de menjar, amb molt bona acceptació per part del públic.

El taller s’ha preparat per l’Àrea de Logopèdia juntament amb les metgesses rehabilitadores del servei de Rehabilitació d’Aspace i donat l’èxit i el feedback rebut per part dels assistents ja estem pensant en el proper taller.

 

Categoria:
Serveis de Salut