XPatient Barcelona Congress

El passat 28 i 29 de setembre es va celebrar el XPatient Barcelona Congress, un congrès sobre el canvi de model assistencial, en el que els principals actors del sistema de salut es reuneixen per compartir innovació, tecnologia i evidència de la millora de l'experiència del pacient, també del cuidador i dels professionals.

La Fundació Aspace Catalunya, representada pel Sr. Àngel Aguilar, cap del servei de tecnologia de suport, acompanyant al pacient Sr. Oriol Roqueta, va poder participar en la sessió del primer dia centrada en la robòtica assistencial per ajudar i assistir a les persones amb necessitats especials.
 
Van poder gaudir de la ponència de la Dra Carme Torras de l'UPC qui va explicar diferents aplicacions de la robòtica per ajudar en tasques quotidianes com ara doblegar roba o menjar, així com interesants reflexions sobre aspectes ètics de la robòtica. 
També van poder participar en ponències sobre robots d'assistència social, per exemple ajudant en tasques de salut mental.
 
Finalment van poder gaudir d'una taula on es contextualitzava tant des de l'administració com des d'empreses i entitats investigadores, la realitat actual. L'Oriol va expressar la necessitat que tindria d'aquestes tecnologies, així com de que fossin accessibles per a tothom, per exemple si poguessin entendre una veu disàrtrica.
 

Categoria:
Serveis de Salut