Visita a Aspace de la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

Avui divendres 18 de maig un grup de 20 usuaris de la residència han realitzat una activitat organitzada per la Unitat Canina de la Policía de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

La sessió s'ha realitzat a les nostres instal·lacions i el que es pretenia era donar a conèixer l’activitat que realitzen els gossos dins de la unitat: oferir una activitat per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat mitjançant el vincle creat amb l'animal i també crear una interacció entre l’agent policial i la persona amb discapacitat generant confiança i seguretat.

L’activitat constava d’una explicació de la Unitat Canina, una exhibició/demostració del gos (recuperació d’objecte, recerca de persona /  substància...) i una activitat a realitzar per la pròpia persona amb discapacitat amb el gos (supervisat per l’agent de la Unitat Canina) per estimular aspectes sensorials i motrius concrets (mimar, raspallar el gos, desplaçaments, tirar la pilota...). i per finalitzar ens hem fet una fotografia de grup i torn de preguntes ja que els usuaris han mostrat molt d'interès.

L’objectiu principal d'aquesta activitat, a banda del terapèutic, és el d'identificar la policia com un referent de seguretat que pot ajudar la resta de ciutadans en cas de què es perdin o tinguin algun problema i viure de primera mà el treball dels gossos de la Unitat Canina que tant impacte té en la comunitat.