SERVEI D'ESPORTS, REFERENT PER A ESTUDIANTS D'APRADIS (FRANÇA)

Fa ja algunes setmanes, cinc estudiants francesos van estar convivint el dia a dia amb el servei d'esports d'Aspace. Estudiants d'educació social, que a França tenen un camp d'acció més ample que al nostre país, es van interessar per fer les pràctiques d'activitat aquàtica adaptada, tenint en compte les característiques individuals de les persones i les capacitats diverses. Provenien d'un centre de formació anomenat APRADIS, de la ciutat d'Amiens, situada al nord de París.

La setmana del 26 de febrer al 2 de març van poder viure les diferents formes com plantegem a Aspace l'activitat aquàtica, segons estigui adreçada als infants o als adults, així com l'esport per a tothom. També van experimentar amb el material adaptat o de nova creació, com són els donuts, o els jacuzzis individuals a base de garrafes d'aigua foradades i van jugar a l'aeròbic cons, per als nostres usuaris ja constituit en joc popular "top ten".

Van quedar impressionats amb el joc de la Oca esportiva o el Joc de les escales, i van poder viure en directe el debat d'una de les últimes creacions del servei d'esports: el taulell de boccia, tant nou, que encara no li hem posat nom.

Hem de dir que també els vam fer experimentar en el seu cos la ingravidesa de l'aigua, la sensació de baixar amb la grua a l'aigua i la seguretat que et dóna la forma com el monitor et substenta. I també, l'adaptació a les circumstàncies, ja que van viure la nevada, els talls de trànsit i el bloqueig que suposa el Mobile World Congress per a la mobilitat a la ciutat de Barcelona.

Van valorar molt bé l'acollida que els vam dispensar, el tracte, l'esforç de tots els companys per superar la barrera lingüística, les instal.lacions, l'organització interna de l'equip, la creativitat...les explicacions... I els va sorprendre favorablement la relació usuari-monitor, en la que el carinyo, l'empatia i la broma  sempre hi és present. Es veu que al seu país la relació sol ser més freda. Qüestió cultural, els vam dir nosaltres... 

Vam voler saber si ens recomanarien perquè més estudiants vinguessin en anys propers i la resposta va ser: SI, SENS DUBTE!, així que els esperarem, mentre continuem millorant dia a dia.

Per veure més fotografies: https://www.flickr.com/gp/aspacebcn/P3051S