Projectes col·laboratius que milloren la qualitat de vida

Un projecte col·laboratiu entre la Fundació Aspace Catalunya i la Fundació Pere Tarres, ha permès que, al llarg de la tardor, tant les persones amb paràlisi cerebral i altres patologies neurològiques complexes, com les seves famílies, poguessin gaudir d'activitats de lleure i respir.

Aquesta iniciativa, en la que han participat més de 130 joves i adults de l'entitat, posa de manifest la necessitat de què, les persones amb paràlisi cerebral i altres patologies neurològiques complexes, tinguin accés a l'oci i al lleure per tal de facilitar la socialització i la participació activa a la societat. Promoure l'autonomia del col·lectiu, així com donar suport a les famílies que en moments puntuals poden viure situacions de càrrega, ha estat la principal motivació per tirar endavant aquest projecte que s'ha desenvolupat en dues direccions. Per una banda, la realització d'activitats grupals i, per l'altre, el servei de respir a domicili individualitzat.
 
La valoració ha estat molt positiva. Tant les persones usuàries, com les famílies, han expressat la seva satisfacció i confiança. Segons els resultats de les enquestes realitzades per la Fundació Pere Tarres, l'equip de professionals encarregats de les activitats, ha estat valorat amb la màxima puntuació. Les activitats dutes a terme, així com la satisfacció de les persones usuàries, hi ha obtingut una puntuació general entre 4 i 5 -sent 5 la màxima puntuació-.
 

En aquests moments més que mai, donada la situació d'excepcionalitat que continuem vivint per la pandèmia de la covid, hem de tenir present la importància de la inclusió i participació del col·lectiu a la societat. Esperem continuar treballant conjuntament perquè això sigui una realitat.

Categoria:
Institucional