Mesures preventives respecte el covid-19

Donada la situació pandèmica del Covid-19 i d'acord amb les instruccions i ordres del Govern de la Generalitat i del Govern Central, amb l'objectiu de contenir la propagació del virus codiv-19, des de la Fundació Aspace Catalunya, us comuniquem les següents mesures preventives d'aïllament i confinació, que anirem actualitzant conforme a la situació canviant:

  • Els serveis de CDIAP, Serveis de Rehabilitació,  Servei d’Atenció Ambulatòria del Centre Pilot i Centres de Rehabilitació de Numància i Marc Aureli romandran tancats fins a nova ordre. Per tant queden anul·lades totes les visites i no es donarà servei habitual.
  • Hi haurà un servei de guàrdia al Servei d’Atenció ambulatòria del centre de pilot, funcionant de 8:00h- 15:00h de dilluns a divendres per atendre telefònicament les consultes. En cas molt urgent es podrà atendre de manera presencial (casos de CDIAP, Atenció ambulatòria i Residència).
  • L’escola d’educació especial ASPACE romandrà tancada segons ordre del Departament d'Educació.
  • Els Centres de Teràpia Ocupacional de Badalona, de Poblenou i el CDO Montjuïc romandran també tancats, fins a nova ordre.
  • Tota activitat domiciliària també queda anul·lada.
  • Segons ordre explícita del Departament de treball, Afers Socials i Famílies, hem de restringir al màxim totes les visites de familiars de la residència. Només es permeten en cas d’urgència o necessitat justificada.
  • Totes les activitats del servei de Lleure i Respir queden anul·lades fins a nova ordre.

Totes les recomanacions i mesures es prenen amb la finalitat de frenar la propagació del virus, especialment per a aquells col·lectius especialment vulnerables, com és el col·lectiu que atenem i també per evitar els contagis en els professionals sanitaris.

Us encoratgem a que seguiu les recomanacions de forma estricta de confinament i mesures higièniques i de neteja que està marcant el Ministeri de Sanitat per tal de no colapsar el nostre sistema sanitari i que aquest pugui donar resposta a la situació.

Agraïm la vostra compresió i donem les gràcies a tots els professionals que, davant d'aquesta situació donen el suport necessari als usuaris i usuàries que ho necessiten.

Material divulgatiu actualitzat:

Què és el coronavirus, com es propaga, prevenció, simptomatologia, preguntes i respostes: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

5 consells per a un confinament saludable:(http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-confinament-saludable.pdf)

Informació del covid-19 en lectura fàcil i pictogrames: https://aspace.cat/files/attachments/5/9/5e733af7c5ede.pdf

Consells bàsics per mantenir una alimentació saludable durant el confinament (http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-consells-basics-alimentacio-saludable.pdf)

Versió en castellà pòster (http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/contenir-el-coronavirus-es-responsabilitat-de-tothom-es.pdf)

Canal Salut: tots els comunicats de premsa: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/noticies/

D'altra banda, el sistema sanitari reforça l’atenció no presencial potenciant l’espai digital La Meva Salut. Les persones que encara no hi tinguin accés, excepcionalment, podran donar-se d’alta trucant al número 900 053 723 sense necessitat d’acudir presencialment al centre o a través de canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.

D’aquesta manera podran accedir a serveis com ara l’eConsulta, per enviar consultes assistencials al seu professional de salut o es podran descarregar el Pla de medicació per anar a la farmàcia a buscar els medicaments.

 

Categoria:
Institucional