Fundació ASPACE Catalunya celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

Fundació ASPACE Catalunya celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

El Moviment ASPACE ha llançat la campanya #DaleLaVuelta amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que se celebra el 6 d'octubre, per reivindicar els drets d'aquest col·lectiu recollits en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

El Moviment ASPACE pretén donar visibilitat a la discriminació a la qual cada dia s'enfronten les persones amb paràlisi cerebral i reclamar així el seu dret a la igualtat i la no discriminació, l'ocupació digna i la inclusió laboral, o l'accessibilitat física i cognitiva en tots els aspectes de la vida quotidiana, així com les eines tècniques i socials necessàries per a portar una vida autònoma i independent amb capacitat de decisió.

Per a això, ha elaborat  un vídeo  on es narren vuit situacions reals de vulneració de drets des del punt de vista de l'humor. El vídeo dóna la volta a la realitat i introdueix l'espectador en un món on totes les persones tenen paràlisi cerebral a excepció del protagonista, que és qui pateix diferents vulneracions de drets en situacions del seu dia a dia.

 

 

I és que la majoria de les persones amb paràlisi cerebral afirmen que els seus drets no tenen la mateixa consideració que els de la resta de la població pel que denuncien la discriminació social que reben arribant en molts casos, a patir situacions d'abús i assetjament.

Així mateix, des del Moviment ASPACE declaren que per garantir la igualtat davant la Llei de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats amb grans necessitats de suport, cal apostar per mantenir la seva capacitat d'obrar dins de la seva esfera personal. En aquest sentit, insten els diferents grups parlamentaris a materialitzar una reforma seriosa i conseqüent amb els drets humans en matèria de incapacitacions judicials.

A més, el Moviment ASPACE ha reclamat una especial protecció a la dona amb paràlisi cerebral, que s'enfronta a les situacions de vulneració més greus; com les esterilitzacions forçoses, la violència de gènere o la intromissió en la seva vida íntima.

D'acord amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el Moviment ASPACE ha declarat a través del seu manifest, elaborat amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, la necessitat de garantir atenció interdisciplinar i universal a les persones amb paràlisi cerebral que així ho requereixin al llarg de tot el període vital, i que es realitzin les investigacions socials pertinents per a establir la dimensió de les necessitats de les persones usuàries i així, poder satisfer-les.

Per  llegir el Manifest del Dia Mundial  de la Paràlisi Cerebral,  clica aquí. O amb lectura fàcil aquí.

Categoria:
Institucional