La Fundació Aspace Catalunya i la Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals (FECPC) signen un conveni de col·laboració

L'aliança té com a objectiu la col·laboració en matèria d'atenció assistencial, activitats esportives, formació i recerca entre ambdues entitats adreçada als esportistes federats amb paràlisi cerebral.

El passat divendres 25 de març de 2022, es va procedir a la signatura de l’Aliança entre La Fundació Aspace Catalunya i la Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals (FECPC), per a la millora de l’atenció i seguiment de salut dels esportistes federats a la FECPC amb paràlisi cerebral, pluridiscapacitat o altres patologies del neuro-desenvolupament.

En la signatura hi han estat presents els responsables de FECPC: Ismael Sánchez - Gerent, Àngels Solà-Directora tècnica; així com els responsables de Fundació Aspace Catalunya: Elena Puigdevall-Directora General, Tamara Biedermann - Directora dels serveis de salut, Lydia Vargas – Cap del servei d’atenció ambulatòria, Francisca Gimeno – Cap del servei de rehabilitació i Carlos Varela – Director dels centres de rehabilitació perifèrics d’Aspace.

L’esmentada col·laboració ens permetrà avançar en la millora de la qualitat dels serveis de salut a la població esportista infantil o adulta amb paràlisi cerebral federada a la FECPC.

En aquest sentit, la Fundació Catalunya, proveïdor de Salut pertanyent al SISCAT amb més de 60 anys d’experiència en l’atenció especialitzada a les persones amb paràlisi cerebral, es compromet a la realització del seguiment mèdic especialitzat, alhora oferint tractaments de neurorehabilitació complementaris. Per altra banda, des de la Fundació Aspace Catalunya es facilitarà també l’expedició de les valoracions i certificats als esportistes federats, així com donar suport en la gestió de llicències internacionals.

La Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals –, és una federació esportiva amb més de 20 anys d'experiència en l'esport adaptat, que té com a finalitat promoure la pràctica de l'esport dins del seu programa FENT ESPORT, entre el col·lectiu de persones afectades d'una lesió cerebral, promocionant tant l'esport català, com l'estatal.

Aquest conveni també contempla la col·laboració en el desenvolupament i promoció d’activitats esportives, així com en projectes de recerca en l’àrea de salut esportiva.

Sens dubte aquesta aliança permetrà posar en valor l’esport federat de les persones amb paràlisi cerebral liderat per la FECPC, així com l’acompanyament i seguiment de salut especialitzat des de la Fundació Aspace Catalunya. Una gran fita per ambdues entitats que entomem amb entusiasme.

Categoria:
Institucional