INAUGUREM EL CENTRE INTEGRAL MONTJUÏC, UN PROJECTE DE TOTS I PER A TOTS

La Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya,  l'Hble. Sra. Neus Munté, l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona,  i la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Il·lma. Sra. Maite Fandos, acompanyats del president i presidenta de l’Associació i Fundació ASPACE, Sr. Lluís Farrés i Sra. Anna M. Aurell, han inaugurat aquest dijous dia 26 de febrer de 2015 el nou Centre Integral Montjuïc, d’ara en endavant CIM.

El CIM es concep com un centre obert que integra serveis de salut i de rehabilitació, piscina adaptada, poliesportiu, sala de fisioteràpia i multisensorial, així com un centre diürn, centre de teràpia ocupacional i servei d’acolliment residencial. També compta amb una aula docent i els serveis centrals de l’entitat.

La construcció d’aquest nou equipament ha tingut un cost de 5,4 milions d’euros, als quals també s’ha de sumar una inversió de 2,3 milions corresponents a l’equipament i les instal·lacions. El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ha contribuït aportant 4.225.000 euros, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya amb una aportació de 2.295.000 euros, la Fundación ONCE ha finançat l’obra amb 295.000 euros, Entitats privades han aportat un total de 461.121 euros, i els Patrons d’Honor un total de  150.000 euros i un finançament propi d’ASPACE de 274.331 euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys on s’ubica el centre.

En aquest acte inaugural ens han acompanyat els membres de la Junta Directiva de l'Associació, el Patronat de la Fundació i els Patrons d’Honor d’ASPACE, representants de l’Administració i de les entitats del sector, proveïdors, amics, famílies, usuaris de la Residència i professionals d’ASPACE.

Durant la inauguració, el Director General, Sr. Carles Sanrama ha agraït l’assistència a tots els presents i a tots els qui han col·laborat d’una manera o un altre, en fer realitat aquest projecte tant esperat.

D’altra banda, la Consellera de Benestar Social i Família, Sra. Neus Munté ha destacat l’empenta d’ASPACE “per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques sumant esforços entre tots”.

Per la seva part, la presidenta de la Fundació ASPACE, la Sra. Anna Aurell,  ha recalcat el 54 anys d’història de l’entitat i ha donat la benvinguda a aquest nou projecte d’ASPACE.

El Sr. Lluís Farres, president de l’Associació no ha oblidat cap detall en el seu parlament, tot agraint a tothom la constància i el compromís  per aixecar aquest equipament i ha projectat nous reptes importants per al futur d’ASPACE, sense oblidar-se’n tampoc del Patró d’Honor, Sr. Jorge de Pallejà que sempre ha animat a l’equip a seguir amb el projecte.

Per últim, l’alcalde de Barcelona, el Sr. Xavier Trias, ha reafirmat amb un to càlid i proper que en un context com l’actual, “aixecar un equipament d’aquestes característiques és un miracle”.

Per la nostra part, és un gran orgull disposar d’un centre que amplia la cartera de serveis d’ASPACE, millorant la qualitat de servei de les activitats i cobrint les necessitats de molts usuaris al llarg del seu cicle vital.

El següent ENLLAÇ podeu escoltar l'àudio del reportatge sobre la inauguració que es va emetre per Sants 3 Ràdio (a partir del minut 37). En l'audio podreu escoltar el president de l'Associació i la presidenta de la Fundació ASPACE van dir unes paraules d'agraïment.