'In-Dependent', de Vito Palanques, guanya el concurs de curts ASPACEfilm 2016

El curtmetratge titulat 'In-Dependent', una peça documental del realitzador Vito Palanques, s'ha alçat dimecres 29 de juny amb el premi al millor curtmetratge de ASPACEfilm 2016, el concurs de curts sobre paràlisi cerebral organitzat per Confederació ASPACE, una peça documental en la qual es narra els suports i les dificultats que es troba Rosa en el seu objectiu per emancipar-se.

Rosa és esportista, ha estudiat una carrera i ha escrit un llibre, però necessita suports per a vestir-se, per menjar i per beure. No obstant això l'ordinador el fa servir de forma autònoma, i és l'eina que utilitza per comunicar-se. Compta amb el suport incondicional de la seva mare, però a la Rosa li preocupa que ja s'està fent gran, per això, Rosa, vol independitzar-se. Aquesta és la història que aborda Vito Palanques en el seu petit documental de quatre minuts, que li ha valgut el premi al millor curt ASPACEfilm 2016.

Vito Palanques va agrair a totes les persones que van fer possible el seu curt, i va tenir unes paraules d'especial reconeixement per la seva protagonista per decidir-se a explicar la seva història vital al gran públic. Igualment va tenir una menció especial per la pròpia mare de Rosa, a qui va definir com "mare coratge", totes dues, mare i filla, visiblement emocionades.

Jaume Marí, president de Confederació ASPACE, va agrair el suport de tots els professionals que any rere any col·laboren amb ASPACEfilm i va desitjar sort als participants. Al seu torn, Porfirio Enríquez, Director de l'Acadèmia del Cinema, va donar la benvinguda als assistents en nom d'Antonio Resines, el seu president, i ha destacat que "és una obligació de l'Acadèmia ser sempre sensible amb els temes socials, per això col·laborem des de l'inici en la creació d'una iniciativa com ASPACEfilm ".

Ana Cadahía, directora de màrqueting de 8madrid Televisió va assegurar que "el cinema és una via perfecta per comunicar" i va confessar que ella mateixa va aprendre molt sobre valors amb els curts de ASPACEfilm. Per la seva banda Alfons Ruiz, director regional de MRW, va lliurar el xec per valor de 1.000 euros que premia al guanyador del curt, assegurant que "el veritablement difícil és fer aquestes creacions que presentem avui aquí; per a nosaltres és un orgull donar suport a aquesta iniciativa ".

Patricia Beleña, directora de la productora audiovisual de la Universitat Francisco de Vitòria, va mostrar la seva satisfacció per "poder aportar un granet de sorra per canviar el món" i va oferir la seva més sincera enhorabona als realitzadors per "triar una professió tan bonica i tan dura també ". Ismael Martín, responsable de ECAM Distribució, va agrair poder participar en aquesta cita tan important ja per al cinema.

 

 

A més de 'Independent' els altres 4 finaliestes són:

- 'De major', de kacho Cano i Sergio Madruga.  https://www.youtube.com/watch?v=8wmk_3EmnbU

- 'Sobre ruedas', de Guillermo Llamas Díaz https://www.youtube.com/watch?v=SDK8AQYCKGs

- 'Nautalmente', de Olga S. Ortiz. https://www.youtube.com/watch?v=iX2BjzpTPoI

- 'El amor no es fácil para nadie', de Sonia Sisó. https://www.youtube.com/watch?v=PC7qYFOlbDQ