Els millors amics !! Teràpies assistides amb gossos

Primera teràpia amb els usuaris de la residència.

James Brossard ja ho va manifestar en 1944 "els animals de companyia són una part integral de la vida familiar i han de ser considerats com un factor bàsic de la higiene mental" Amb el transcórrer dels anys es va traslladar el valor terapèutic de l'animal de la llar a l'àmbit terapèutic, manifestant que els gossos sense ser directament terapèutics sí que facilitaven la comunicació, la connexió amb l'entorn i el desenvolupament saludable de la persona.

Mitjançant la interacció terapèutica entre els gossos i les persones amb discapacitat es creen beneficis de caire preventius, de benestar físic, psicològic, social i d’estimulació cognitiva.

ASPACE no ha deixat  passar l’oportunitat de conèixer aquesta activitat amb gossos dirigida a persones amb paràlisi cerebral i/o altres trastorns del desenvolupant.  ha sigut una experiència única!

L’activitat, dirigida pel Projecte Tan Amics www.tanamigos.es ha tingut lloc avui divendres dia 29 de maig al Centre Integral Montjuic – ASPACE CIM -  i aquesta s’anirà repetint setmanalment.

L’equip del projecte Tan Amics ha aconseguit que els nostres residents somriguessin, que estiguessin més relaxats i amb més capacitat de concentració mitjançant el contacte amb els gossos. També han destacat que els animals serveixen com a "eina motivadora" i que d'aquesta manera s'aconsegueixen uns determinats canvis en el comportament de manera "més ràpida".

Compartim amb vosaltres aquestes imatges  tan boniques amb  l’Horri, en Paté, en Bob i la Nika ens han robat el cor.  

Fins la setmana que ve amics!