Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui, 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per aquest motiu, moltes entitats i administracions organitzen actes arreu del món en commemoració d'aquest dia.

Des de fa anys, ASPACE se suma a la celebració internacional del Dia de les Persones amb Discapacitat, una efemèride mundial establerta per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1992 amb motiu del tancament del decenni 1983-1992, anys durant els quals va tenir lloc un procés de presa de consciència i successives mesures orientades a la millora de la qualitat de vida i la consecució de la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la discapacitat dins l’àmbit de la salut com tota restricció o absència de la capacitat per realitzar una activitat en la forma o dins del marge que es considera normal per a un ésser humà. Aquesta limitació funcional es manifesta como una realitat en la vida diària i el problema interfereix tant en les activitats físiques com en les psicològiques. És per això que parlem de persones amb discapacitat i no de discapacitats.

Aquest 2015, seguint la tònica d'altres anys, les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat han estat organitzades de manera conjunta per les entitats de persones amb discapacitat i administracions. La intenció és promoure les accions que es duen a terme a la ciutat per contribuir i incidir en la millora integral de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i dels seus familiars.

ASPACE se suma a l’acció, el lema i el manifest que ha elaborat COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat Intel·lectual) per avui, que és “Perquè els drets de les persones són el primer”

Us adjuntem el manifest.

Doc. Adjunts:
Manifest