Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

11FEB – Celebrem el Dia Internacional de les dones i les nenes en la Ciència

Avui és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.  L’Assemblea General de les Nacions Unides a l’any 2015, a través de la Resolució 70/474/Add.2 va proclamar aquest dia i es ve celebrant des del 2016.

L’objectiu de la celebració d’aquest dia és promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència que fomentin una major participació de les dones i les nenes i en reconeguin les seves contribucions.

Aquesta celebració forma part del punt 5 de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que té com a objectiu aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar totes les dones i les nenes.

A la Fundació Aspace Catalunya som una entitat molt feminitzada en què aproximadament el 75% de la nostra plantilla són dones i alhora, som una entitat on la Ciència i la Investigació són claus per a poder fer la nostra feina des del tots els serveis: educatius, comunitaris i de salut.

Des de la Comissió d’Igualtat d’Aspace com sabeu, també treballem per a la sensibilització per la Igualtat en tots els àmbits i la celebració d’aquest dia és un ítem en el camí que tenim per davant.

En la infantesa i adolescència es dibuixa un camí d’interessos i oportunitats que al llarg de la vida conformarà la nostra personalitat, els nostres anhels, les nostres professions.

L’accés a una educació i ocupació en condicions d’igualtat són claus per a trencar barreres i assegurar uan participació igualitària en tots els àmbits de la vida

Categoria:
Institucional