DIA EUROPEU DE LA PROTECCIÓ DE DADES

Avui dia 28 de gener se celebra el dia europeu de la protecció de les dades, i ens serveix per prendre consciència i adoptar una actitud de responsabilitat proactiva davant les dades personals dels usuaris dels nostres serveis.

Des de la Fundació Aspace Catalunya ja fa molts anys que vetllem per la protecció de dades dels nostres usuaris, però des que va entrar en vigor la normativa europea, encara més, degut als canvis que ha comportat el Reglament Europeu. 

Considerem molt important la sensibilització i conscienciació a tots els nostres professionals sobre la importància de vetllar per la seguretat de les dades dels nostres pacients i usuaris de serveis. Per aquest motiu, regularment fem formació i donem informació per tal que els professionals gestionin les dades segons les mesures de seguretat que implantem des de l'entitat.

Pel fet de ser una entitat sanitària, social i pedagògica, tractem dades sensibles d'usuaris en situació de vulnerabilitat. Això ens ha de fer ser encara més curosos en els tractaments que en fem, i per tant, no només limitar-nos al compliment legal sinó també reflexionar sobre aspectes clau en el tractament de les dades, com principis bàsics de proporcionalitat, responsabilitat, minimització, licitud, consentiment, entre d'altres.

Aquest any, ens agradaria donar especial importància a informar sobre el phising, una tècnica de suplantació d'identitat, en la que algú es fa passar per qui no és amb la finalitat d'aconseguir claus d'accés o contrasenyes i així accedir a les dades d'aquella persona de forma il·legítima. Cada vegada és més comú aquesta amenaça. Des d'Aspace treballem contínuament perquè els professionals puguin detectar aquestes amençades i actuar correctament.

 

 

Categoria:
Institucional