Desgravacions fiscals de les donacions. Ser solidari té avantatges fiscals molt importants!

Amb la modificació de la llei de règim fiscal de les entitats sense finalitat de lucre i els incentius fiscals al mecenatge, els contribuents veuran augmentades les seves deduccions en cinc punts per les donacions a entitats sense afany de lucre. Els primers 150€ anuals desgravaran un 80%.

El govern ha aprovat el Reial Decret pel qual, amb efectes des de l'1 de gener de 2020, es modifica la llei de règim fiscal de les entitats sense finalitat de lucre i els incentius fiscals al mecenatge. Amb aquest canvi, al realitzar la seva declaració de la renda, els contribuents veuran augmentades les seves deduccions en cinc punts per les donacions realitzades a entitats sense afany de lucre. Així doncs, els primers 150€ anuals desgravaran un 80%.

L'objectiu d'aquests canvis en la Llei és incrementar la participació ciutadana en el finançament de projectes de mecenatge i donacions. Les donacions que rebem a Fundació Aspace Catalunya fan que tu ajudis a les persones amb paràlisi cerebral i altres patologies del desenvolupament neurològic de qualsevol edat i a les seves puguin dur a terme els seus projectes de vida, a impulsar les activitats rehabilitadores i socials

Beneficis fiscals de les donacions

Amb els canvis de la llei 49/2002, dels incentius fiscals al mecentatge, col·laborar amb Fundació Aspace Catalunya té més beneficis fiscals. A més, des de l'1 de gener de 2020 han augmentat en cinc punts les desgravacions fiscals. Ara, donar més et costa menys. Per exemple, si fas un donatiu de 100 €, Hisenda et pot retornar fins a 80 € en la teva declaració de la renda.

Si sou una persona física: 
https://aspace.cat/ca/colabora/donacions-si-sou-una-persona-fisica

  • Els primers 150 euros que donis desgravaran el 80%. Tingues en compte que la xifra contempla el total aportat a una o diverses entitats.
  • A les quanties superiors a 150 euros s’hi aplica una desgravació del 35%. La llei premia la teva fidelitat i compromís en cas que faci més de tres anys que ens ajudis, incrementant la desgravació fins al 40%.
  • Tingues en compte que la deducció té un límit del 10% de la base liquidable!
  • A més, si col·laboreu per tercer any consecutiu amb la mateixa entitat i amb una quantitat de diners igual o superior, desgraveu un 40%

Si ets una empresa també desgraves:
https://aspace.cat/ca/colabora/donacions-realitzades-per-entitats-juridiques

Les persones jurídiques (empreses) poden desgravar de l’Impost de Societats el 35% de la donació. En el cas que hagis fet donacions superiors a 150 euros durant els darrers tres anys fiscals, la deducció augmenta fins al 40%. El límit segueix sent el 10% de la base liquidable, però tens la possibilitat d’aplicar les quanties no deduïdes als períodes impositius que concloguin en els 10 anys immediats i successius.

No només ajudes a aconseguir els objectius fundacionals per millorar el tractament especialitzat, l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral  sinó que també reps un benefici com contribuent!

 

Categoria:
Institucional