COSSOS EN COMÚ, UN PROJECTE DE FORMACIÓ, DANSA I IMPACTE SOCIAL

Fundació Aspace Catalunya i el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre desenvolupen un taller de dansa inclusiva  amb la participació d’alumnes de pedagogia de la dansa i persones amb paràlisi cerebral.

Cossos en Comú és un taller de dansa inclusiva que utilitza el llenguatge corporal  com a  forma d’expressió i comunicació amb els altres. La dansa i el moviment es fan accessibles a qualsevol persona i potència les seves capacitats físiques i motrius. El projecte compagina l’activitat acadèmica del Conservatori Superior de Dansa amb la participació de la Fundació ASPACE Catalunya, entitat especialitzada en l’atenció a persones amb paràlisi cerebral. 

L’alumnat és de 3r curs de l’especialitat de pedagogia de la dansa i ha rebut prèviament una formació específica que els permet adaptar els exercicis i el procés de creació  als participants del taller,  així com conèixer les seves potencialitats  i formes d’expressió corporal.

El taller és dirigit per professores i professors del Conservatori Superior de Dansa  de l’Institut del Teatre i compte amb el suport de Neus Canalias, ballarina experta en dansa inclusiva,  i la col·laboració de professionals i usuaris del servei reidencial de la Fundació ASPACE. Entre ballarines, ballarins, docents i altres col·laboradors més de 30 persones comparteixen l’oportunitat de gaudir de la dansa i viure una experiència de creació artística entre persones amb capacitats diverses.

El taller ha estat una primera col·laboració entre la Fundació ASPACE Catalunya  i l’Institut del Teatre que ha generat gran interès i  satisfacció entre totes i tots els participants.  Iniciativa que ambdues institucions esperen poder continuar en properes edicions.

Fotografies realitzades per Roger Rosell 

Categoria:
Residència