Col.laboració de l'Institut Josep Mestres i Busquets en l'elaboració del joc de taula "Camí adaptat a Tokio 2020"

Aquest curs iniciem la col·laboració amb l'Institut d'Educació Secundària Josep Mestres i Busquets, de Viladecans. Aquest centre, que imparteix ESO i Batxillerat, ha estat recentment guardonat amb el premi VEC (valors, esport i ciutadania) de la comarca del Baix Llobregat pel seu projecte inclusiu d'educació física (projecte AFIN: Activitat física inclusiva i normalitzada).

Atesa la seva línia inclusiva des de fa més de 12 anys, els hem demanat que participin amb l'elaboració de les preguntes del joc i de les posteriors trobades esportives que es faran per divulgar-lo.

Durant aquest trimestre tot l'alumnat del centre prepararà preguntes i respostes que ens faran arribar (sobre reglaments esportius, adaptacions de materials i activitats, expressió corporal, esport adaptat....) segons el curs en el qual estiguin; tot plegat, liderat pel departament didàctic d'educació física, del qual Carlos González n'és actualment el cap del departament.

Paral·lelament, al llarg d'aquest curs, es dissenyaran els tres taulells d'esports possibles per jugar-hi: un de boccia, a càrrec del Centre ocupacional d'integració social de Badalona, un d'atletisme que serà dissenyat pel Centre de Teràpia Ocupacional de Poblenou i un d'eslàlom per part dels usuaris de la Residència de Centre Integral Montjuïc.

Un cop aquest disseny es pugui maquetar començarem una línia d'intercanvis entre els usuaris i els alumnes per tal de provar el joc i arribar a una trobada en la qual l'alumnat de l'institut sigui qui organitza les activitats.

Si voleu saber més sobre els projectes de l'institut, cliqueu aquest enllaç:
http://www.institutmestres.com/projectes-2/

Més informació del Projecte AFIN
http://www.institutmestres.com/projecte-afin/