Avui Es commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

El Dia Mundial de la PARÀLISI CEREBRAL té lloc el primer dimecres d'octubre, i en aquest 2016 és avui dimecres 5 d'octubre.

 

Enguany el tema sobre el qual gira aquest dia és "La família: el fonament de les persones amb paràlisi cerebral", ja que és la família el nucli i el centre des d'on comença a desenvolupar-se la vida de qualsevol persona i el seu paper és clau per al desenvolupament de les persones amb paràlisi cerebral.

Les persones amb paràlisi cerebral reclamen avui, a través del seu manifest, el seu dret a poder formar la seva pròpia família i viure independents amb les seves parelles, per al que requereixen de suports tècnics, humans i econòmics per part de les administracions públiques, a causa de que la seva situació social de partida es troba molt en desavantatge a la de qualsevol ciutadà sense discapacitat.

Tanmateix les persones amb paràlisi cerebral reclamen la coordinació entre les àrees públiques de salut, benestar social i educació, ja que les famílies viuen una "autèntica descoordinació" durant els primers anys de vida de la persona amb paràlisi cerebral. I una vegada que la paràlisi cerebral és diagnosticada, el col·lectiu demana la gratuïtat de les ajudes tècniques i els tractaments prescrits.

Segons la Confederación ASPACE, la paràlisi cerebral és una de les causes més freqüents de discapacitat motòrica i la més freqüent en infants. S'estima que entre un 2 i un 2,5 per cada mil nascuts a Espanya té paràlisi cerebral, és a dir, una de cada 500 persones. Dit d'una altra manera, a Espanya hi ha 120.000 persones amb paràlisi cerebral.

El Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, és un projecte organitzat per un grup d’entitats sense ànim de lucre que a nivell mundial donen suport a persones amb aquesta condició, i en la celebració participen més de 30 països.

El Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral és un moviment social per a les persones amb paràlisi cerebral. La visió de la campanya és assegurar que totes les persones amb PC tinguin els mateixos drets, accés i oportunitats que qualsevol altra persona.

Per ASPACE pertànyer a aquesta campanya ens dóna poder de prendre acció a nivell local, i en fer-ho, ajudem a construir el moviment global per al canvi.

Ens unim en aquest dia per combinar els nostres recursos, energia i coneixement.