Avui commemorem el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. #DMPC

El Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que se celebra el primer dimecres d'octubre i que aquest any 2015 té lloc avui dimecres dia 7 d’octubre.

Reconèixer, mostrar, implicar i cohesionar el col·lectiu, són els principals objectius aquest important dia.

Creat per i per a les persones amb paràlisi cerebral, amb aquesta dia, ASPACE vol mostrar a la societat la capacitat de lluita de les persones amb paràlisi cerebral, reivindicar la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ocupació i l'oci, i implicar, més si és possible, a les famílies, professionals i voluntaris en la millora de la seva qualitat de vida i la participació social.

La paràlisi cerebral és una discapacitat produïda per una lesió al cervell que en un 94% dels casos té lloc durant el part o la gestació, segons dades de la ASPACE. El 6% restant respon a una paràlisi que es produeix arran d'un accident, trauma o malaltia.

És important saber que la paràlisi cerebral no es pot curar. No obstant això, els símptomes associats a aquesta discapacitat sí que poden ser tractats des de diferents àrees. Per això treballem des de l’atenció integral al llarg del cicle vital de les persones amb paràlisi cerebral, oferint una cartera de serveis ajustada a les necessitats de les persones i a criteris de sostenibilitat.

Segons dades de la Confederació d’entitats ASPACE, on estem adherits, una de cada 500 persones a Espanya té paràlisi cerebral. A Catalunya entre 12.000 i 13.000 persones tenen paràlisi cerebral i en tot l'estat la xifra és de 120.000. Mentre que la meitat de les persones amb paràlisi cerebral té discapacitat intel·lectual, el 33% necessita assistència en els desplaçaments i el 25% requereix sistemes alternatius de comunicació. Depèn de la part on es trobi la lesió la persona té unes limitacions o altres.

Adjuntem novament el manifest del dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

Més informació http://www.aspace.org/noticias/473-decalogo-para-salvaguardar-la-autodeterminacion-de-las-personas-con-paralisis-cerebral

 

Doc. Adjunts:
Manifest Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral - CAT
Manifest Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral - CAST