ASPACE participa a la cursa solidària “ marxa per la Paràlisi Cerebral” que congrega 2.300 persones.

El passat diumenge 5 de novembre, alguns dels nostres usuaris van participar en la VIII Cursa solidària. Donada la bona experiència viscuda l'any passat, aquest any no ens la podíem perdre.

La cursa solidària, que com cada any va comptar amb un recorregut d’1 km i un altre de 5 km, va tenir lloc al barri de Les Corts de Barcelona i va destacar per la gran participació i integració de diferents col·lectius en igualtat d’oportunitats.
 
Cal dir que aquesta cursa no és la carrera més multitudinària del calendari atlètic. Tampoc la que aplega més estrelles. Ni tan sols puntua per a cap campionat i, de fet, el temps és el menys important. Però sí que és una de les cites esportives amb més sentit de l’any. La Marxa per la Paràlisi Cerebral va congregar ahir a prop de 2.300 persones pels carrers del districte de les Corts de Barcelona, en dos recorreguts d’un i cinc quilòmetres amb arribada i sortida a l’avinguda de Sant Ramon Nonat.
 
Treballadors i usuaris dels nostres centres d’ ASPACE, van participar en el recorregut d’un kilòmetre i van gaudir de tot un matí ple d’activitat física , solidaritat i bona companyia
 
La carrera, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’organitzen la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (Fepccat), d’on estem adherits i membres d’ ASPACE  formen part de la Junta Directiva,  i l’empresa Ipsen Pharma. L’ambient festiu va marcar un matí de diumenge en el qual també els afectats per aquest tipus de malalties cerebrals van formar part, al costat de les seves famílies, de la línia de sortida de la marxa. «Aquests esdeveniments ens ajuden a trencar barreres i prejudicis que encara són molt presents en la nostra societat», va assenyalar la presidenta de l’entitat, Mercè Batlle.
 
Aquesta competició atlètica, de fet, al marge de donar a la ciutadania una nova oportunitat per estirar les cames amb un dorsal al pit, també és una manera, va explicar Batlle, de «donar visibilitat a un col·lectiu» la rutina del qual a l’espai públic no sempre és tan senzilla com hauria de ser.
 
CADA 500 NOUNATS / La paràlisi cerebral, segons va informar la Fepccat, és la causa més freqüent de discapacitat física entre les criatures, i s’estima que un de cada 500 nounats pateix paràlisi cerebral. «Per aquest motiu –va explicar l’entitat– l’objectiu d’aquesta cita esportiva és rete homenatge a totes les persones que, d’una manera o altra, conviuen amb aquesta patologia o altres discapacitats similars, i que, un dia rere l’altre, lluiten per tenir una vida tan normal com sigui possible».
 
La carrera, com ja es fa des de la seva primera edició, també pretén conscienciar sobre la igualtat d’oportunitats i la necessitat d’inclusió social d’un col·lectiu que, en el conjunt d’Espanya, puja a 120.000 persones.
 
I amb aquestes imatges de la 7a edició En Marxa per la Paràlisi Cerebrals us donem les gràcies a tots per la vostra participació i suport!
 
Ens veiem l'any vinent!

!http://www.elperiodico.cat/ca/barcelona/20171105/exit-marxa-per-paralisi-cerebral-barcelona-6403747