ASPACE OBRE UNA SALA MULTISENSORIAL DE NOVA GENERACIÓ

ASPACE posa en marxa a les noves instal·lacions del Centre Integral Montjuïc –CIM, una sala multisensorial disenyada amb última tecnologia de BJ Adaptaciones per tal d’oferir solucions d’estimulació sensorial amb fins terapèutics, educatius i lúdics a persones amb paràlisi cerebral.

Cada dia un grup de persones amb paràlisi cerebral, juntament amb professionals es reuneix al Centre Integral Montjuïc-CIM, per tal de gaudir d’un moment especial de la setmana. És un moment per experimentar noves sensacions, interactuar amb l’entorn, i un moment per al relax. Dins la sala, les llums s’apaguen i una imatge d’un bosc apareix projectada a l’habitació. El soroll de l’aigua del riu i dels ocells es pot sentir, tot es torna de color verd, l’olor a herba fresca predomina en l’ambient i la sensació refrescant es percep a la pell.

Durant una hora, la sala esdevé un microcosmos en el qual una atmosfera de calma, seguretat i protecció convida a l’exploració i al joc. El bosc és un ambient més, de tots aquells que es poden recrear a la sala, ja que també és possible sentir i viure les profunditats de l’oceà i el mar, contemplar un cel ple d’estrelles o viatjar en una nau espacial. A més, a la sala també es poden trobar elements d’estimulació sensorial tals com un llit d’aigua vibradora, fibres òptiques de llum, panells tàctils, tubs de llum, difusors d’aromes, etc. En aquest espai, els terapeutes dirigeixen la sessió per fomentar la interacció entre l’usuari i l’entorn, i poder fer possible sensacions positives i de benestar. També es poden activar i controlar tots els dispositius de manera simultània des d’una tableta, una botonera simplificada o inclús amb la mirada.

Una de les característiques de les sales multisensorials d’última generació és que ofereixen la possibilitat de crear nous móns interactius que poden personalitzar-se en funció de les necessitats concretes de cada usuari. Les possibilitats terapèutiques que ofereix la sala són diverses. Ara el nostre repte és personalitzar els tractaments a les necessitats de cadascun del nostres usuaris.