ASPACE en el IV Congrés d’Ones de xoc

El nostre company fisioterapeuta Xavier Vidal exposa l'aplicació d'ones de xoc en comparació a la toxina botulínica pel tractament de l'espasticitat en pacients amb paràlisi cerebral.

El IV Congrés Nacional  SETOC (Societat Espanyola per a Tractaments amb Ones de Xoc) es va celebrar a Castelldefels (Barcelona) els dies 9 i 10 d’octubre sota la presidència de la Doctora Karin Freitag i el Sr. Antoni Morral, Director del Comitè Científic de la SETOC, i amb la col·laboració de l'ONLAT (Federación Iberoamerica de Ondas de choque) i la ISMST (International  Society for Medical shocwave Treatment).

El Congrés anava dirigit a metges especialistes en dolor, traumatologia, rehabilitació, reumatologia, fisioterapeutes, infermeria, urologia, dermatologia, estètica, veterinaris i internistes.

La participació va ser la més alta de les quatre edicions amb més de 200 assistents.

Entre els ponents més destacats, el Dr. Carlos Leal, Cirurgià Ortopeda i Director de la Universitat del Bosque a Bogotà o el Dr. Wolfgang Shaden, Cirurgià Ortopeda de la Clínica Meiling de Viena, tots dos Directors de la ISMST.

Les taules rodones que van tenir més assistència va ser la dedicada a l’àmbit de l'esport amb ponents com el Sr. Miquel A. Cos i Sr. Alfons Mascaró Fisioterapeutes del Centre d'alt rendiment CAR i del Sr. Xavi Linde Fisioterapeuta del Fútbol Club Barcelona.

Entre les ponències a les noves aplicacions d'ones de xoc, cal destacar la comunicació del Fisioterapeuta d'ASPACE, el Sr. Xavier Vidal sobre l'aplicació d'ones de xoc en comparació a la toxina botulínica pel tractament de l'espasticitat en pacients amb paràlisi cerebral on també va explicar la missió d’ASPACE, les característiques, detalls i particularitats del nostre col·lectiu d’atenció i la investigació que està duent a terme.

La taula rodona del divendres dia 9 d’Octubre, on va parlar en nostre company, estava formada també per la Dra. Mercè Avellanet, Cap del servei de rehabilitació de l'Hospital Nostra Sra. Meritxell (Andorra) i Directora del Comitè científic  SERMEF i la Dra. Leonor Hernández, Metgessa Rehabilitadora de l’Hospital Quirón de Barcelona.

La Societat Espanyola per a Tractaments amb Ones de Xoc (SETOC) fundada a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona el 2011, uneix a metges, fisioterapeutes i persones relacionades amb el tractament amb ones de xoc per tal d'unificar criteris, investigar, debatre sobre els tractaments més eficaços, i divulgar les noves teràpies com a mètode de tractament no invasiu en múltiples patologies, sempre de forma veraç i per tal de millorar la qualitat de vida dels pacients, per això aquests actes són fonamentals per poder millorar en la formació dels tractaments amb ones de xoc i per estar contínuament al dia de les noves indicacions.