Arreglen i pavimenten alguns dels accessos al CIM donant resposta a la petició dels usuaris de la residència.

Arreglen i pavimenten alguns dels accessos al CIM donant resposta a la petició dels usuaris de la residència sobre un informe de barreres arquitectòniques

Un grup d’usuaris de la residència ASPACE van elaborar un informe anomenat “Informe de barreres arquitectónicas en el distrito de Sants.-Montjuïc” i van anar a presentar-lo a l’Ajuntament de Barcelona.
 
Aquest informe identifica diversos tipus de barreres arquitectòniques a les que, sovint, s’enfronten els usuaris d’ASPACE, com per exemple accedir a l’estació de metro Plaça Espanya, que és l’estació més propera a la Residència ASPACE.
 
L’informe s’elabora a base d’experiències dels usuaris que fent sortides a la ciutat o al barri han detectat. A banda de detallar les dificultats que suposen les barreres, s’han proposat millores, apel·lant al compromís de l’Ajuntament per tal que prioritzin l’accessibilitat universal com a mesura d’inclusió social dels col·lectius amb diversitat funcional, garantint el dret a l’accés i al gaudi de la ciutat de Barcelona, igual que tots els seus conciutadans.
 
La comunicació de l’informe va calar i, com a conseqüència han donat resposta a través d'una carta afirmant la ferma voluntat d'actuació en les rodalies de la muntanya de Montjuïc, ja que s'han comprovat certes limitacions tant en la via pública, com en l'ús del transport públic. Per aquest motiu ja han començat les millores, pavimentant alguns dels accessos al CIM i fent arribar per part de l'Ajuntament de Barcelona a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) l'informe a fi que estudiïn les millores d'accés, entre d'altres. Esperem que les millores continuïn portant-se a terme i es millori la mobilitat i l'accessibilitat d'aquesta zona i de la ciutat.