ACTIVITATS I INICIATIVES EN EL DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL

Ahir va ser el dia mundial de la paràlisi cerebral, i el vam celebrar a tots els centres d’ASPACE

En motiu del dia mundial de la paràlisi cerebral, tots els centres d’ASPACE van dur a terme diferents activitats i iniciatives per tal de donar visibilitat al col·lectiu. Destaquem la lectura del Manifest sota el lema “un futuro mejor”.

A part de la lectura, en tots els centres d’adults d’Aspace, es va visualitzar el vídeo de la campanya de la Confederación “Un futuro mejor”. Això va facilitar que s’inicies un debat sobre els drets del col·lectiu. La necessitat urgent de construir un futur  on les persones amb paràlisi cerebral siguin reconegudes, així com les seves necessitats, va ser un dels temes principal. 

Destacar també la inciativa del centre ocupacional de Poblenou d'Aspace que va editar un vídeo que ens acosta a l'activitat diària de les persones usuàries del centre.

També es van realitzar activitats més dinàmiques, com el ball coreografiat de la cançó “jo sóc com tu”. Tot un himne, cantat per diferents artistes, que va ser el plat fort de la Gran Festa de la disCapacitat de la Fundació Maresme. Amb motiu de l’Estat d’alarma per la covid19, aquests artistes van anar un pas més enllà. El resultat: una coreografria inclusiva que permet ballar assegut a una cadira de rodes.

Com ja sabeu, donades les circunsàncies actuals, aquest diumenge no podrem participar a la cursa “En marxa per la paràlisi cerebral”. Una activitat que cada any esperàvem amb moltes ganes. Tot i així ho festejarem i omplirem les xarxes.

Agraïm la forta participació de les persones usuàries i dels professionals. Estem contents de poder visualitzar la importància de donar veu al col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral.

Video del CTO Poblenou en motiu del dia mundial de la paràlisi cerebral 2020. 

Categoria:
Institucional