Activitats d’Aspace Catalunya pel Dia Internacional de la Discapacitat

El passat dissabte 3 de desembre de 2022 va ser el Dia Internacional de la Discapacitat i Aspace va participar fent diferents activitats amb els usuaris i usuàries dels Centres de Teràpia Ocupacionals (CTO), Residència i Atenció Ambulatòria Especialitzada.

L’objectiu de tots els actes ha sigut reivindicar el paper a la societat de les persones amb discapacitat en tots els àmbits: ocupacional, sanitari, educatiu... per tal d’aconseguir la integració i la normalització de les persones amb capacitats diverses.

Xerrada al Col·legi Jesuïtes Kostka de Gràcia

Els usuaris del CTO Aspace Poblenou van realitzar una xerrada en el marc del Dia Internacional de la Discapacitat als alumnes de 4t de primària al Col·legi Jesuïtes Kostka de Gràcia. Durant la presentació es va poder exposar com es treballen les activitats musicals al centre, la importància de la música com una pràctica beneficiosa per a la salut, l’ús d’instruments adaptats per fomentar la participació de tothom i alguns aspectes de la comunicació augmentativa.

A la vegada, els alumnes de l’escola van compartir el projecte que estan realitzant amb Music Makers. Una experiència compartida on tothom va poder aprendre més sobre música i discapacitat, a la vegada que explicaven com és el dia a dia d’una persona amb capacitats diverses.

Manifest del Taller de Ràdio

Al Taller de Ràdio del Centre de Teràpia Ocupacional de Badalona van locutar un manifest sobre com aconseguir una societat més inclusiva i diversa. Accessibilitat, dret a un habitatge digne, una escolarització de qualitat, que les empreses ampliïn la contractació de persones amb paràlisi cerebral... des del CTO Badalona troben que encara han de canviar moltes coses a dia d’avui a la societat.

Mural de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) juntament amb la Fundació Eurofirms, ha commemorat el Dia Internacional de la Discapacitat amb un gran mural a l’estació de l’Arc de Triomf de Barcelona. Una usuària d’Atenció Ambulatòria Especialitzada de la nostra entitat ha participat pintant el logotip del cor d’Aspace i les paraules “Paràlisi Cerebral”.

Sota el lema “Hola, soc aquí”, es pot visitar des del dissabte 3 de desembre de 2022 a l’accés de l’estació amb direcció Hospital de Bellvitge.  

Participació a l’acte del Dia Internacional de la Discapacitat al Districte Sants-Montjuïc  

El divendres 2 de desembre algunes persones de la Residència Aspace van participar en l’acte del Dia Internacional de la Discapacitat organitzat pel Districte Sants-Montjuïc, el Districte de l’Eixample i l’Institut de la Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte va comptar amb més de 500 participants de moltes entitats de la zona. Tothom va poder gaudir de música en directe, d’un esmorzar de xocolata amb melindros i es va participar amb un Flash Mob que es feia a la mateixa hora a tots els districtes de Barcelona. A més, vam tenir l’oportunitat de parlar amb els representants de l’Ajuntament de Barcelona sobre les diferents accions que s’estan duent a terme per a millorar les infraestructures i l’accessibilitat a la ciutat.

Vídeos de conscienciació a xarxes socials

Des de la part més institucional d’Aspace hem volgut commemorar el Dia Internacional de la Discapacitat amb el vídeo “3 de desembre, 3 preguntes”. El vídeo contraposa la realitat de persones amb diversitat funcional i l’opinió que tenen sobre el tema persones que no estan relacionades amb ella.

“Què et suggereix la paraula discapacitat?”, “Creus que una persona amb discapacitat té les mateixes oportunitats que una persona sense discapacitat?” i “Tractes igual a una persona discapacitada que a una persona sense discapacitat?”, van ser les preguntes realitzades als dos perfils amb l’objectiu de mostrar la diferència d’opinions sobre un mateix fet des de dintre i des de fora i fomentar el debat i la participació a les xarxes socials.

Dia Internacional de la discapacitat - 3 de desembre 3 preguntes from Fundació Aspace Catalunya on Vimeo.

Categoria:
Institucional