Visita de la directora del servei català de la salut

Avui hem rebut la visita a la Fundació Aspace Catalunya de la Sra. Gemma Craywinckel Martí, directora del Servei Català de la Salut i del Sr. Ignasi Carrasco Miserachs, director de l’Àrea Assistencial del CatSalut.

El president del Patronat de la Fundació, el Sr. Jordi Portella, així com la Sra. Elena Puigdevall, directora General, la Dra. Tamara Biedermann directora dels Serveis de Salut i altres membres de l’equip directiu d’Aspace han participat en la presentació de l’entitat.

Ha estat sens dubte, una trobada molt profitosa on hem pogut presentar la gran tasca assistencial sanitària que duem a terme al servei de les persones amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Alhora hem compartit el nou Pla Estratègic d’Aspace 2023-2027, que guiarà el nostre futur, amb nous reptes per donar resposta a necessitats presents i futures. Treballem per la millora de la qualitat de vida de les persones amb una visió d’atenció integrada sanitària, social i educativa, fomentant el treball en xarxa, la recerca, la innovació, la transformació digital i la sostenibilitat.

Aspace en xifres: +60anys d’experiència, + de 2000 nadons, infants, joves i adults atesos anualment al Servei d’Atenció Ambulatòria Especialitzada, el Servei de Neurorehabilitació, Servei de Recursos i Tecnologia de Suport i l’Hospital de Dia, 274 professionals al servei de les persones, increment del +128% les primeres visites respecte l’any 2020.

S’està treballant per a l’increment progressiu dels serveis sanitaris, per tal de donar resposta a les necessitats de la població i llista d’espera. Alhora cal aconseguir fonts de finançament addicionals per tal de mantenir una situació financera sòlida, amb el repte de fer front a una inversió per la millora de les infraestructures que ens han de fer realitat la construcció d’una Nova Unitat Polivalent d’Aspace amb espais i serveis innovadors, pensats per satisfer les necessitats presents i futures de les persones amb malalties del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Els aspectes clau que guiaran en nou pla estratègic 2023-27, aniran encaminats a assolir els següents objectius:

  • Seguir enfortint les aliances estratègiques amb les entitats de la xarxa sanitària, social i educativa. Teixint sinergies per aportar valor a la xarxa i a la població a la qual ens adrecem. Afavorint la millora de la qualitat de l’atenció als infants i adults amb alt grau de complexitat, mitjançant el treball conjunt a nivell clínic.
  • Augmentar la visibilitat a nivell internacional amb projectes de col·laboració i recerca.
  • Seguir treballant per incrementar el finançament amb l’objectiu d’oferir més serveis a la població. Complicitat i compromís compartit amb les administracions, i també disseny de projectes de futur a través dels fons Next Generation.
  • Desplegament territorial mitjançant projectes demostratius d’integració sanitària, social i educativa.
  • Establiment de nous projectes de participació, acompanyament i suport a les persones ateses i les seves famílies.
  • Elaboració del Pla arquitectònic bàsic per a la creació de la Nova Unitat Polivalent d’Aspace Barcelona.

Construïm el futur!

Categoria:
Institucional