Punts de Llibre per la Solidaritat

Enguany totes les persones usuàries d’ASPACE, famílies i professionals, col·laborem amb un projecte solidari impulsat per Save the Children

Cada any, amb motiu del Dia del Llibre i coincidint amb la Diada de Sant Jordi, Save the Children impulsa un projecte per tal de col·laborar i sensibilitzar sobre la situació que molts infants i col·lectius pateixen arreu del món. Els diners recaptats en aquesta iniciativa, es destinen a projectes concrets relacionats amb els drets i el benestar infantil. Enguany, ajudaran als nens i nenes de l'ètnia rohingya.

Els rohingyes són una ètnia assentada al nord de Myanmar –Antiga Birmania-. Sent Myanmar un país on la religió predominant és la budista, els rohigyes són una minoria que professa l'islam. Són musulmans i, per aquest motiu, són perseguits i expulsats a camps de refugiats del país veí, Bangladesh.

Actualment, segons dades de la mateixa ONG, més de 622.000 rohingyes -300.000 d'ells infants-, han fugit de Myanmar. El fet que l'Estat birmà no els reconegui com a ciutadans, actuant contra ells amb violència, tortures i violacions, ha propiciat un èxode que els fa travessar les fronteres i arribar als camps de refugiats de Cox Bazar.

Arriben al seu destí amb les mans buides i la salut física i mentalment compromesa. Depenent, majoritàriament, de la solidaritat internacional i local.

En què consisteix el projecte?

• L'element central del projecte són uns punts de llibre que els alumnes i usuaris dels centres estan decorant i oferiran als lectors de la família o de l'entorn.
• A canvi, aquests lectors, aportaran una petita quantitat econòmica de manera solidària, que ajudarà els infants rohingyes.
• A banda, durant les setmanes vinents tant els alumnes de l'escola, com les persones dels diferents centres d'adults ocupacionals i de la residència, portaran a terme activitats on es treballaran objectius didàctics i pedagògics solidaris, com ara:

  1. Conscienciar sobre la capacitat mobilitzadora de la infància i l'adolescència per construir un món més just.
  2. Conèixer altres cultures i realitats per aprendre a posar-se al lloc de l'altre.
  3. Commemorar plegats el Dia Internacional del Llibre (professionals, alumnes i famílies).

Us anirem informant de les activitats treballades.

Per a més informació podeu consultar a la seva web

Categoria:
Institucional