La participació de la Fundació Aspace Catalunya en el Festival Filmets

Enguany la Fundació Aspace Catalunya torna a estar representada en la 49ª edició del Festival Filmets, que se celebra del 20 al 28 d’octubre. L’entitat ha presentat en el concurs el curtmetratge "Wingardium Leviosa", que s’ha visionat en el Festival, dins la programació “Filmets per tothom” al Teatre Margarida Xirgu de Badalona.

Filmets Badalona Film Festival, és un festival internacional de curtmetratges que s’organitza anualment en diferents sales i teatres de la ciutat de Badalona entre els mesos d’octubre i novembre.

Quan el Centre Ocupacional d’Integració Social d’Aspace es va traslladar a Badalona, l’any 2004, sempre es va tenir en compte la relació directa amb l’entorn més immediat de la persona usuària, i el fet d’estar en contacte permanent amb la realitat social que els envolta; participant, des del Centre, en tots els esdeveniments culturals i socials del barri i de la ciutat de Badalona. Tot això, amb l’objectiu de donar visibilitat a les persones usuàries del centre, i donar a conèixer la seva realitat.

Amb aquesta finalitat, l’àrea de Vídeo del CTO Badalona, des de l’any 2005 ha ideat i realitzat un curtmetratge que s’ha presentat a concurs al Festival Internacional de Curtmetratges Filmets a la secció “Filmets per tothom”.

En tota aquesta trajectòria, cal destacar que a la 37ª edició de Filmets, l’any 2011,  el grup de Vídeo del Centre amb la creació del curtmetratge “I perquè nosaltres no?”, van guanyar el premi del jurat als “Valors Humans”.

Aquesta relació de tants anys que hi ha amb Filmets, ha estat enriquidora per ambdues parts:

  • Per les persones usuàries, perquè reforça positivament la tasca ocupacional que fan al Centre, perquè veuen que són capaços d’elaborar un producte de qualitat realitzat per ells mateixos. A més, és una oportunitat d’inserció social i de reconeixement de les persones usuàries del nostre Centre, en el barri i la ciutat de Badalona.
  • Per Filmets i la ciutat de Badalona, perquè és una via per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional i a les seves capacitats, sensibilitzant i conscienciant a la població de la seva realitat. També, és una forma de normalitzar l’activitat de les persones usuàries del Centre, amb la participació de manera oberta en els esdeveniments de la ciutat de Badalona.

 

Categoria:
Institucional