La Generalitat ha publicat el nou Codi sobre els drets de les persones amb discapacitat

L'objectiu d'aquesta publicació és difondre i conscienciar a la ciutadania sobre els drets de les persones amb discapacitat, així com facilitar al col·lectiu els instruments necessaris per a conèixer i garantir els seus drets fonamentals.

El document, que es pot consultar en línea, està relacionat amb el Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest sentit, la normativa catalana s'adapta als principis i requeriments de la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat –Nova York, 13 de desembre de 2006-, ratificats per l'Estat Espanyol.

El nou Codi garanteix que la normativa de Catalunya s'orienti a erradicar la discriminació de les persones amb discapacitat en tots els àmbits, així com a promoure la igualtat d'oportunitats i l'autonomia personal, social i laboral, per avançar cap a una societat més inclusiva i solidària.

Per tal de donar una resposta integral a les necessitats del col·lectiu, el document se centra en tots els àmbits d'actuació, com ara el dret civil i administratiu, la mobilitat i el transport, l'urbanisme, l'arquitectura i l'habitatge, el comerç i l'oci entre d'altres. L'exercici dels drets i les llibertats fonamentals, la participació efectiva en la vida quotidiana i l'apoderament de la persona i la seva família, són l'eix central d'aquesta iniciativa.

Categoria:
Institucional