JORNADA 60è. INNOVEM I +

El passat 27 de juny vam celebrar, al hall del MNAC, la Jornada 60è Innovem i +, un esdeveniment que esperàvem amb moltes ganes.

Després d’haver de posposat l’esdeveniment el desembre passat, a causa de la covid, per fi va arribar el moment. Professionals i experts d’Aspace i d’altres entitats, tant del sector sanitari com del social i l'educatiu, es van trobar per celebrar el 60è aniversari de l’entitat, així com per gaudir d’una jornada d’innovació amb ponències, taula rodona, i concurs de projectes innovadors.

La jornada va estar inaugurada pel president de la fundació, el Sr. Jordi Portella, que va posar en valor la feina feta durant tots aquests anys. Seguidament, tant la Sra. Aina Plaza, directora general de planificació en salut, com la Sra. Montserrat Vilella, directora general de l’autonomia personal i la discapacitat,  van agrair molt sincerament la tasca que, dia a dia, fan els professionals d’Aspace, recalcant la necessitat de que aquesta es continuï portant a terme. Des del Departament de Salut i el Departament de Drets Socials es va fer especial èmfasi en la importància de la integració social i sanitària, posant com a exemple la nostra entitat. La Fundació treballa per aconseguir la millora de la qualitat de vida i autonomia de les persones amb malalties del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, objectius alineats amb el Pla de Salut de Calatunya.

Per la conferència inaugural vam comptar amb la presència de la Sra. Emma Giner, experta en creixement d’organitzacions, que ens va sorprendre amb una ponència sobre creativitat i innovació aplicada a la vida diària. Després d’aquesta intervenció tant interessat, la directora general de l’entitat, la Sra. Elena Puigdevall, va presentar la nova missió, visió i valors de la Fundació Aspace Catalunya, redefinits de cara a la formulació del nou Pla Estratègic 2023-27, i va encoratjar als professionals a seguir endavant, fent créixer el VALOR de la Fundació al servei de la societat i de la xarxa sanitària, social i educativa.

La taula d’experts va comptar amb la presència del Dr. Josep M. Picas, co-founder de SalusCoop, el Dr. Carles Alsinet, director de la càtedra d’innovació social de la UdL, i el Dr. Josep M. Monguet, professor i investigador de la UPC. Tots tres van aportar visions, criteris i experiències sobre la innovació i la creativitat en diferents àmbits, com ara el sanitari i el social.

Un cop finalitzada la taula rodona, en Pol Àlvarez, conductor i presentador de l’acte, va anunciar que arribava el moment més esperat, el moment de conèixer els finalistes i guanyadors del 1r concurs d’innovació. Aquest concurs ha estat un procés participatiu on, tots els professionals de l’entitat, han pogut participar presentant les seves iniciatives. D’entre els més dels 60 projectes presentats, 5 van ser els finalistes i només un el guanyador: CREA 3-D! Unitat de disseny i impressió 3D Aspace: un recurs en la Rehabilitació. Des d’aquí aprofitem per donar l’enhorabona a l’equip impulsor.

La jornada va finalitzar amb un sopar còctel i una celebració distesa i divertida, per tal de commemorar els més de 60 anys d’història de la Fundació Aspace Catalunya. Va ser una nit màgica, plena d’idees i de creativitat. Amb moltes figures rellevants en els seus sectors i amb el compromís i l’alegria dels qui són el bateg d’aquest cor que es diu Aspace: els professionals de l’entitat. 

Gràcies!

Categoria:
Institucional