Fundació ASPACE Catalunya entre els quatre guanyadors de la convocatòria de projectes de transformació digital "Connectats per l'Accessibilitat" de Fundación Vodafone Espanya

Fundació ASPACE Catalunya entre els quatre guanyadors de la convocatòria de projectes de transformació digital "Connectats per l'Accessibilitat" de Fundación Vodafone Espanya

La Comunitat #ConectadosporlaAccesibilidad és una iniciativa de la Fundació Vodafone Espanya i compta amb el suport d'altres organitzacions que treballen per millorar la vida de les persones amb algun tipus de discapacitat
 
Quatre entitats ASPACE, entre elles Fundació Aspace Catalunya, lideren els projectes guanyadors de la convocatòria de projectes de transformació digital "Connectats per l'Accessibilitat" de Fundación Vodafone Espanya. En total han estat 17 projectes de l'àmbit social els guanyadors d'un total de 58 que es van presentar. Els projectes seleccionats destaquen per la innovació de les propostes, l'escalabilitat i la sostenibilitat de les idees.
 
L'objectiu d'aquesta convocatòria, com en anys anteriors, és el de donar suport a iniciatives basades en la innovació tecnològica aplicada a les persones amb discapacitat, afavorint la seva plena inclusió per augmentar la seva participació social i la visibilitat del col·lectiu. Cada projecte seleccionat rebrà fins a 15.000 euros d'ajuda per a la seva posada en marxa.
 
APACE Burgos, ASTRAPACE, Fundació ASPACE Catalunya i ASPACE Salamanca són les quatre entitats ASPACE els projectes es troben dins dels 17 seleccionats com a guanyadors. En concret APACE Burgos lidera el projecte "Assistent Virtual per a la Comunicació AVC", per fomentar la comunicació i l'autodeterminació en persones amb dificultats cognitives i de comunicació greu, desenvolupant una tecnologia que interpreti els sons o crits que la persona emet, associant aquests a un missatge verbal.
 
Per la seva banda ASTRAPACE posarà en marxa "Cultura accessible" que busca fer accessibles diversos punts d'interès cultural de la regió de Múrcia, pels quals passen al llarg de l'any gran quantitat de persones, amb o sense discapacitat.
 
Fundació ASPACE Catalunya durà a terme el projecte "Transformació Digital a través de la música", l'objectiu és que les persones usuàries puguin realitzar les seves pròpies cançons, d'aquesta manera creen la seva pròpia música i comparteixen escenari per a la seva interpretació. Finalment ASPACE Salamanca lidera el projecte "Comunico i aprenc amb Brain Computer Interface", que facilitarà la comunicació dels alumnes i les alumnes mitjançant un sistema BCI, que identificarà les seves necessitats mitjançant el monitoratge de les seves ones cerebrals.
 
En aquest enllaç “tecnologia i música”  https://www.youtube.com/watch?v=X_YisDIWaYc  podem veure el vídeo que vam presentar per a la nostra candidatura.
 

 

Més enllà de la pròpia creació musical, aquest projecte també suposa l'oportunitat que coneguem persones i maneres de fer d'altres centres, qüestió molt valorada en l'anterior projecte compartit amb Aremi Lleida "No ens tallem"

Doc. Adjunts:
Nota de premsa en castellano

Categoria:
Institucional