2500 corredors participen a la 10a Edició de la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”

Es tracta d’una prova inclusiva a on hi participen persones amb i sense discapacitat de totes les edats. Dels 2.500 corredors, més de 350 tenien algun tipus de discapacitat.

La Cursa es va celebrar el passat diumenge 9 d’octubre en el marc del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral que va ser el passat 6 d'octubre.

Després de dos anys sense celebrar la Cursa, aquest diumenge 9 d’octubre es va celebrar la 10a Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”, a on hi han participat 2.500 corredors de totes les edats, amb i sense discapacitat. La Cursa està impulsada per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la co-organització del Districte de Les Corts de l’Ajuntament de Barcelona i el suport principal de la Fundació Barça.

Des de l’any 2011, la Cursa busca visibilitzar les capacitats de les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat a través d’una activitat inclusiva molt arrelada al barri. A Catalunya, segons dades del Departament de Salut, hi ha més de 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. 

Durant l’entrega de premis, Mercè Batlle, la presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya, va reclamar més recursos per promoure la inclusió, com ara, “la figura legal de l’assistent personal, ràtios adequades per a les entitats que atenen a persones amb paràlisi cerebral i mesures per afavorir la conciliació de les famílies del col·lectiu”.

Totes aquestes demandes han sigut escoltades de ben a prop per les diferents autoritats presents a l’activitat, com ara, la Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, el Regidor del Districte de Les Corts i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Ramon Riera o la Coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Teresa Sambola. També hi era present, tot i que sense ser oficial aleshores, el nou Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha participat a l’entrega de premis en qualitat de representant del COCARMI i de la Taula del Tercer Sector (dues organitzacions de les quals forma part la FEPCCAT).

Des de la Fundació Aspace Catalunya han participat en la cursa diverses persones usuàries de la Residència, Centres diürns i de l’escola, i grups de professionals de diferents àrees. També va poder assistir l’Elena Puigdevall, directora general, Míriam Torrella, directora de centres diürns i residència i Marta Barberan, directora de l’escola d’educació especial Aspace, representant el col·lectiu i alhora posicionant-se amb les peticions de la FEPCCAT, a fi de promoure una millor qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral.

-----------

2.500 corredores participan en la 10a Edición de la Carrera “En Marcha por la Parálisis Cerebral”

Se trata de una prueba inclusiva en la que participan personas con y sin discapacidad de todas las edades. De los 2.500 corredores, más de 350 tenían algún tipo de discapacidad.
La Cursa se celebró el pasado domingo 9 de octubre en el marco del Día Mundial de la Parálisis cerebral, que fue el día 6 de octubre.
 
Después de dos años sin celebrar la Carrera, este domingo 9 de octubre se celebró la 10ª Carrera “En Marcha por la Parálisis Cerebral”, en la que han participado 2.500 corredores de todas las edades, con y sin discapacidad. La Carrera está impulsada por la Federación de la Parálisis Cerebral y la Pluridiscapacidad de Cataluña (FEPCCAT), la co-organización del Distrito de Les Corts del Ayuntamiento de Barcelona y el apoyo principal de la Fundación Barça.
 
Desde el año 2011, la Cursa busca visibilizar las capacidades de las personas que conviven con la parálisis cerebral y la pluridiscapacidad a través de una actividad inclusiva muy arraigada en el barrio. En Cataluña, según datos del Departamento de Salud, existen más de 15.000 personas con parálisis cerebral y pluridiscapacidad.
 
Durante la entrega de premios, Mercè Batlle, la presidenta de la Federación de la Parálisis Cerebral y la Pluridiscapacidad de Cataluña, reclamó más recursos para promover la inclusión, como, por ejemplo, “la figura legal del asistente personal, ratios adecuados para a las entidades que atienden a personas con parálisis cerebral y medidas para favorecer la conciliación de las familias del colectivo”.
 
Todas estas demandas han sido escuchadas de cerca por las diferentes autoridades presentes en la actividad, como la Síndica de Agravios, Esther Giménez-Salinas, el Concejal del Distrito de Les Corts y Presidente del Instituto Municipal de Personas con Discapacidad del Ayuntamiento de Barcelona, ​​Joan Ramon Riera o la Coordinadora del Área de Educación, Deportes y Juventud de la Diputación de Barcelona, ​​Teresa Sambola. También estaba presente, aunque sin ser oficial entonces, el nuevo Consejero de Derechos Sociales, Carles Campuzano, que ha participado en la entrega de premios en calidad de representante del COCARMI y de la Mesa del Tercer Sector (dos organizaciones de las que forma parte la FEPCCAT).
 
Desde la Fundación Aspace Catalunya han participado en la carrera varias personas usuarias de la Residencia, Centros diurnos y de la escuela de Aspace, y grupos de profesionales de diferentes áreas. También pudo asistir Elena Puigdevall, directora general, Míriam Torrella, directora de centros diurnos y residencia y Marta Barberan, directora de la escuela de educación especial Aspace, representando al colectivo y al mismo tiempo posicionándose con las peticiones de la FEPCCAT, a fin de promover una mejor calidad de vida de las personas con parálisis cerebral.

 
 

 

Categoria:
Institucional