2500 corredors participen a la 10a Edició de la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”

Es tracta d’una prova inclusiva a on hi participen persones amb i sense discapacitat de totes les edats. Dels 2.500 corredors, més de 350 tenien algun tipus de discapacitat.

La Cursa es va celebrar el passat diumenge 9 d’octubre en el marc del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral que va ser el passat 6 d'octubre.

Després de dos anys sense celebrar la Cursa, aquest diumenge 9 d’octubre es va celebrar la 10a Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”, a on hi han participat 2.500 corredors de totes les edats, amb i sense discapacitat. La Cursa està impulsada per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la co-organització del Districte de Les Corts de l’Ajuntament de Barcelona i el suport principal de la Fundació Barça.

Des de l’any 2011, la Cursa busca visibilitzar les capacitats de les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat a través d’una activitat inclusiva molt arrelada al barri. A Catalunya, segons dades del Departament de Salut, hi ha més de 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. 

Durant l’entrega de premis, Mercè Batlle, la presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya, va reclamar més recursos per promoure la inclusió, com ara, “la figura legal de l’assistent personal, ràtios adequades per a les entitats que atenen a persones amb paràlisi cerebral i mesures per afavorir la conciliació de les famílies del col·lectiu”.

Totes aquestes demandes han sigut escoltades de ben a prop per les diferents autoritats presents a l’activitat, com ara, la Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, el Regidor del Districte de Les Corts i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Ramon Riera o la Coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Teresa Sambola. També hi era present, tot i que sense ser oficial aleshores, el nou Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha participat a l’entrega de premis en qualitat de representant del COCARMI i de la Taula del Tercer Sector (dues organitzacions de les quals forma part la FEPCCAT).

Des de la Fundació Aspace Catalunya han participat en la cursa diverses persones usuàries de la Residència, Centres diürns i de l’escola, i grups de professionals de diferents àrees. També va poder assistir l’Elena Puigdevall, directora general, Míriam Torrella, directora de centres diürns i residència i Marta Barberan, directora de l’escola d’educació especial Aspace, representant el col·lectiu i alhora posicionant-se amb les peticions de la FEPCCAT, a fi de promoure una millor qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral.

Categoria:
Institucional
,
Esport