ASPACE SOLIDÀRIA

La Fundació Aspace Catalunya participa en diferents projectes solidaris de manera freqüent o de manera puntual, concretament en:

  • Recaptació d'aliments per enviar als afectats en la invasió d'Ucraïna. (2022)
  • Col·laboració en diverses ocasions amb la Marató de TV3. (Anualment)
  • Col·laboració anual amb el Banc d'Aliments, recaptant aliments per part dels nostres usuaris, famílies i professionals. (Anualment)
  • Col·laboració amb Amásdes, entitat per a persones sense sostre.
  • Col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, apadrinant un nen i una nena de la Índia per part de les persones usuàries de la Residència.
  • Col·laboracions professionals i puntuals en diversos països en vies de desenvolupament.
  • Participació en la cursa de la Trailwalker d’Oxfam Intermón des de l’any 2014 i fins al 2019. (+info) - Video Trailwalker 2019
     

Campanya de col·laboració amb Càritas: EMERGÈNCIA UCRAÏNA (2022)

La crisi que està patint Ucraïna requereix una resposta urgent per evitar una catàstrofe humanitària. A Ucraïna, els centres de Càritas continuen atenent la població civil necessitada. Les seves 36 oficines repartides per tot el país treballen de manera coordinada amb les seus operatives de la Càritas nacional, a Kíiv i Lviv, assumint totes les dificultats que hi ha sobre el terreny. Des del començament de la invasió, Càritas Ucraïna manté un projecte d’emergència per satisfer les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables.

Tots els usuaris i alumnes dels centres d’Aspace han decorat uns punts de llibre que s’oferiran, durant el dia de la festa de Sant Jordi als centres, el 22 d’abril, perquè tothom que vulgui col·laborar en aquesta causa ho pugui fer.

El donatiu servirà per ajudar les persones que estan patint les conseqüències devastadores del conflicte bèl·lic a Ucraïna i per garantir-los la protecció i l'accés a l'ajuda humanitària.

Els donatius rebuts, Càritas els canalitzarà per dues vies: a través de Càritas Internacional i del mossèn de la diòcesi Iurii Stasiuk, rector de la parròquia de Sant Josep, Santa Mònica i Sant Josafat que ha decidit tornar al seu país natal Ucraïna per poder atendre les persones que es troben a primera línia. Amb els diners rebuts, donaran suport a l’acció de Mn. Iurii per ajudar les necessitats que tinguin en cada moment les víctimes del conflicte. Per la seva banda, Càritas Internacional proporciona aliments, aigua potable, allotjament segur i “kits” d'higiene a qui ho necessiti. D’aquesta manera es garantirà que les persones afectades pel conflicte puguin rebre l’ajuda necessària en cada cas.

Per més informació de la tasca que Cáritas porta a terme amb el conflicte bèl·lic, podeu consultar la seva web: https://campanyes.caritas.barcelona/emergencia-ucraina/

Punts de Llibre per la solidaritat de l’ONG SAVE THE CHILDREN. (2021)

El passat 2021 amb l’objectiu d’impulsar la Plataforma Aspace Solidària com a plataforma transversal de la que formin part tots els serveis i equips d’ASPACE, així com tots els usuaris i les seves famílies, participarem en el projecte Punts de Llibre per la solidaritat de l’ONG SAVE THE CHILDREN. 

Es tracta d’un projecte que l’ONG porta a terme tots els anys durant la celebració del Dia del Llibre, els diners que es recapten cada any es destinen a un projecte diferent relacionat amb la infància. Els diners recaptats el 2021, ajudaran als nens i nenes de l’ètnia rohingya.

Els rohingyes són una ètnia que viu al nord de Myanmar (antiga Birmania). Són musulmans i per aquest motiu se’ls persegueix i expulsa a camps de refugiats del  país veí, Bangladesh. Pateixen represàlies des del 2017. Myanmar no els considera ciutadans i actua contra ells amb una violència extrema, tortures i violacions. Save the Children compta amb 100 treballadors sanitaris que atenen la nutrició, l’educació i la protecció dels nens i nenes refugiats rohingyes.

En què consisteix el projecte?

  • L’element central del projecte són uns punts de llibre que els alumnes i usuaris del centres decoraran i oferiran als lectors de la família o l’entorn.
  • A canvi, aquests lectors aportaran una petita quantitat econòmica de manera solidària, que ajudarà els infants rohingyes.

Al llarg de les properes setmanes els alumnes de l’escola, així com les persones dels diferents centres d'adults ocupacionals i de la residència, portaran a terme activitats on es treballaran objectius didàctics i pedagògics com ara:

  • Conscienciar sobre la capacitat mobilitzadora de la infància i l’adolescència per construir un món més just.
  • Conèixer altres cultures i realitats per aprendre a posar-se al lloc de l’altre.
  • Commemorar plegats el Dia Internacional del Llibre (professionals, alumnes i famílies).

Per més informació podeu consultat la pàgina www.savethechildren.es/rohingya