cicle de tallers per a famílies

 • Inici - Final:24 de març de 2021
  24 de novembre de 2021

En conmemoració al 60è aniversari, la Fundació Aspace Catalunya, ofereix un cicle de tallers gratuïts i en format online sobre diversos temes, adreçats a famílies amb fills/es amb discapacitat i/o trastorns del desenvolupament neurològic.

Els tallers oferts són els següents i estaran liderats per professionals del sector de la discapacitat:

 • 3r Taller: setembre (15 de setembre, de 17:30h - 19:30h). L'acompanyament en el canvi d'etapa: infantesa, adultesa i vellesaA càrrec de la Sra. Àstrid Pujol (Treballadora Social Escola) i Sra. Sílvia Alba (Treballadora Social Residència i Centre de dia Montjuïc).
  • L’objectiu és parlar del que suposa el pas a l’etapa adulta per a la persona amb discapacitat des d’un punt de vista legal, de protecció i drets amb mirada al canvi de l’escola als serveis d’atenció diürna i residencial  que formen part de la xarxa pública, així com fer referència a l’abordatge i acompanyament de la persona al llarg del seu cicle vital.
 • 4t Taller: novembre (data a concretar, de 17:30h - 19:30h). L’estimulació basal com a experiència en el desenvolupament i l’aprenentatge global a través del cosA càrrec de Sra. Sílvia Bernal (Mestra de l’Escola Aspace), Sra. Merche Alarte (Mestra de l’Escola Aspace), Raquel Carroquino (Psicòloga de l’Escola Aspace) i Sra. Anna Sanagustín (fisioterapeuta d'Aspace).
  • L'objectiu és donar a conèixer la nostra experiència en l’estimulació basal com a filosofia de treball en educació especial. Es tracta d’un model d’intervenció desenvolupat per Andreas Fröhlich en els anys 70, que promou el desenvolupament integral de les persones que presenten limitacions a nivell  de comunicació, percepció i moviment.

 

 • 1r Taller:  La modificació de la capacitat d'obrar i nova Reforma del Codi Civil. Testament, patrimoni i voluntats anticipades. A càrrec del Sr. Jordi Durà Mena (advocat, membre de la Junta Directiva de Dincat i pare d'una filla amb discapacitat). Celebrat el passat 24 de març.
  • L’objectiu va ser donar informació clara de les opcions legals de protecció i suport a la persona amb discapacitat, considerant la nova reforma del codi civil. Van assisitir força famílies i una frase resum que ens emportem és "Quan hagis de prendre una decisió sobre mi, no ho facis sense mi".
    
 • 2r Taller:  El Vestit: Eines i estratègies que ens faciliten el dia a dia. A càrrec de la Sra. Sandra Bellsolell Gomis (Terapeuta Ocupacional de l’Escola ASPACE, Cristina Rodríguez Roldán (Terapeuta Ocupacional al Centre de Rehabilitació Numància- ASPACE i al Centre de Rehabilitació Marc Aureli- ASPACE) i Rhoda Nieves Rovira Terapeuta Ocupacional al Centre de Teràpia Ocupacional i Integració Social - ASPACE Badalona. Celebrat el passat 15 de juny.Ens quedem amb la següent frase resum: "Ajudar a fer no vol dir fer les coses per mi. Jo també hi puc participar!"
  • L’objectiu d’aquest taller va ser oferir diferents recursos per facilitar a les famílies l’activitat del vestit i al mateix temps fomentar la participació dels usuaris en la mateixa. Es va parlar de les diferents estratègies, productes de suport que existeixen al mercat i adaptacions que podem fer nosaltres mateixos. I també dels diferents nivells d’autonomia i independència i de com fer l’abordatge del vestit en cada cas.

Per poder assistir als tallers és imprescindible registrar-se en cadascún d'ells, en els següents enllaços:

Taller 1 i Taller 2: ja celebrats.

Taller 3: Formulari d'inscripció 3. L'acompanyament en el canvi d'etapa. INSCRIU-TE EN AQUEST FORMULARI.

Taller 4: Formulari d'inscripció 4. L’estimulació basal com a experiència en el desenvolupament i l’aprenentatge. INSCRIU-TE EN AQUEST FORMULARI.

El dia abans de cada taller enviarem per correu electrònic l'enllaç per poder connectar-se en directe a la sessió. Assegura't no estigui en la safata "spam" del teu correu electrònic.