Aquest any en el grup D1 per treballar el taller fem servir objectes que utilitzem al
bany.
L’objectiu és proporcionar recursos per treballar qüestions i temàtiques molt
diferents, tenint present un enfocament competencial, sent un objecte personal i
l’art contemporani el punt de partida de tot el que se suggereix.
Volem:
- Afavorir el processament de la informació sensorial, dels estímuls que provenen de
l’entorn i dels que provenen del propi cos.
- Adquirir progressivament hàbits bàsics d’autonomia.
- Observar i explorar l’entorn immediat.
- Progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos.
- Comunicar idees, sentiments, opinions i emocions.
Seguir llegint >>
Aquest curs tota l’escola fa l’activitat de teràpia de gossos, i fem més sessions!!!!
Els grups B2, E1 i F hem començat a realitzar l’activitat de teràpia amb gossos. Aquest curs tenim dos novetats: la més important és que podrem gaudir de més sessions: enlloc de fer-ne 2 o 3 com el curs passat, en farem 9. I l’altra novetat és que els gossos que ens visiten no havien vingut mai a l’escola.
Volem compartir amb vosaltres com ha estat el primer contacte amb la Siri i el Tango. Las primeres sessions ens han servit per conèixer-nos i fer-nos amics; els hem pogut tocar, acariciar... i ells s’han anat acostumant a nosaltres. En les següents sessions estem aprenent a comunicar-nos i a relacionar-nos amb ells.
Les activitats que fem amb els gossos estan adaptades a les necessitats de cada alumne i de cada grup, de manera que amb alguns es prioritza el treball més sensorial i amb altres podem aprendre com donar-los diferents ordres, quines característiques tenen, com els hem de cuidar etc.
Us deixem unes quantes imatges perquè pugueu veure com ens ho passem de bé!!!
Seguir llegint >>
En el D2 hem adaptat aquest conte.
Aquest trimestre en el grup D2 hem estat fent aquest conte i l’ hem adaptat de forma sensorial per a treballar-lo amb els nois i noies. És un conte que ens ha agradat molt,
i que ens permet treballar valors com acceptar-se i estimar-se a un mateix.
Primer de tot vam adaptar el conte en forma de “power point”, més gran i senzill, per a que els alumnes el puguin veure i escoltar a la pissarra digital, i així interactuar a través dels polsadors o directament a la pantalla tàctil.
Després hem anat fent jocs i activitats sensorials amb els diferents colors per a que tots poguessin experimentar el que anava fent el llop. Ens ho hem passat molt bé!
Seguir llegint >>
Sabíeu que a la nostra escola comptem amb una sala i un carro multisensorials?
L’aula d'estimulació multisensorial és un espai habilitat perquè els nostres alumnes puguin interactuar amb el medi a través de l'estimulació dels seus sentits. És un espai ideal per treballar diferents tipus de necessitats del desenvolupament psicomotriu, a través de la relaxació i l'estimulació sensorial.
La principal finalitat de l’aula multisensorial és que els alumnes tinguin l'oportunitat d'estar exposats a estímuls controlats, amb un doble objectiu: adquirir una sèrie d'aprenentatges mitjançant la descoberta i desenvolupar el màxim potencial de les seves habilitats escolars, socials i intel·lectuals.
Una sessió a la sala de sensorial comença amb un ritual d’entrada que pot ser una cançó d’inici o una salutació coneguda pels membres del grup. Aquest ritual és molt important per a ells ja que els ajuda a situar-se en l’entorn i anticipar l’activitat que farem, a banda de proporcionar-los seguretat.
Durant tota la sessió intentem treballar els diferents sistemes sensorio-motrius: vestibular, propioceptiu, tàctil, visual, auditiu, olfactiu i vibratori.
Els agrada molt poder gaudir del moviment pujant a les hamaques, el balancí i la resta de gronxadors, per tal de sentir el seu cos d’una manera diferent.
Aquesta sala té la peculiaritat de poder estar a les fosques i gaudir d’un viatge visual a través del tub de bombolles, la fibra òptica i diferents projeccions a la paret. També permet l’estimulació somàtica aplicant pressió a diferents parts del cos utilitzant materials com les mantes de pes i les pilotes llises o rugoses, entre d’altres.
L’escola també disposa d’un carro sensorial, és un “Carro Snoezelen” que té format d’armari (amb rodes) on hi ha un conjunt bàsic de materials Snoezelen per treballar amb els alumnes a nivell sensorial.
Aquest carro permet que les activitats sensorials es puguin dur a terme en diferents llocs de l’escola. El conjunt bàsic de materials ens dóna l’oportunitat de tenir a l’abast eines que poden ser utilitzades a la mateixa aula, sense que el grup s’hagi de desplaçar a una aula especialitzada. D’aquesta manera es pot combinar amb els horaris establerts de l’aula de sensorial, i així es poden cobrir millor les necessitats dels nois i noies de l’escola.
Els materials que formen part d’aquest carro són: una columna de bombolles, fils de fibra òptica, un difusor d’aromes amb olis essencials, un projector amb un motor de rotació de diferents velocitats, i un conjunt de materials tàctils (pilota tàctil, mocadors de seda, jocs tàctils, bastons amb lluentons, fils fluorescents), entre d’altres.
Tant a la sala multisensorial com amb el carro intentem seguir el centre d’interès que en aquell moment s’estigui treballant a l’aula. La nostra visió del treball sensorial no només es basa en l’activitat que es duu a terme a la sala i/o amb el carro, sinó que és un enfoc transversal que s’inclou en totes les activitats escolars ja que és el que els nostres alumnes necessiten.
Seguir llegint >>