En el D2 hem adaptat aquest conte.
Aquest trimestre en el grup D2 hem estat fent aquest conte i l’ hem adaptat de forma sensorial per a treballar-lo amb els nois i noies. És un conte que ens ha agradat molt,
i que ens permet treballar valors com acceptar-se i estimar-se a un mateix.
Primer de tot vam adaptar el conte en forma de “power point”, més gran i senzill, per a que els alumnes el puguin veure i escoltar a la pissarra digital, i així interactuar a través dels polsadors o directament a la pantalla tàctil.
Després hem anat fent jocs i activitats sensorials amb els diferents colors per a que tots poguessin experimentar el que anava fent el llop. Ens ho hem passat molt bé!
Seguir llegint >>
Sabíeu que a la nostra escola comptem amb una sala i un carro multisensorials?
L’aula d'estimulació multisensorial és un espai habilitat perquè els nostres alumnes puguin interactuar amb el medi a través de l'estimulació dels seus sentits. És un espai ideal per treballar diferents tipus de necessitats del desenvolupament psicomotriu, a través de la relaxació i l'estimulació sensorial.
La principal finalitat de l’aula multisensorial és que els alumnes tinguin l'oportunitat d'estar exposats a estímuls controlats, amb un doble objectiu: adquirir una sèrie d'aprenentatges mitjançant la descoberta i desenvolupar el màxim potencial de les seves habilitats escolars, socials i intel·lectuals.
Una sessió a la sala de sensorial comença amb un ritual d’entrada que pot ser una cançó d’inici o una salutació coneguda pels membres del grup. Aquest ritual és molt important per a ells ja que els ajuda a situar-se en l’entorn i anticipar l’activitat que farem, a banda de proporcionar-los seguretat.
Durant tota la sessió intentem treballar els diferents sistemes sensorio-motrius: vestibular, propioceptiu, tàctil, visual, auditiu, olfactiu i vibratori.
Els agrada molt poder gaudir del moviment pujant a les hamaques, el balancí i la resta de gronxadors, per tal de sentir el seu cos d’una manera diferent.
Aquesta sala té la peculiaritat de poder estar a les fosques i gaudir d’un viatge visual a través del tub de bombolles, la fibra òptica i diferents projeccions a la paret. També permet l’estimulació somàtica aplicant pressió a diferents parts del cos utilitzant materials com les mantes de pes i les pilotes llises o rugoses, entre d’altres.
L’escola també disposa d’un carro sensorial, és un “Carro Snoezelen” que té format d’armari (amb rodes) on hi ha un conjunt bàsic de materials Snoezelen per treballar amb els alumnes a nivell sensorial.
Aquest carro permet que les activitats sensorials es puguin dur a terme en diferents llocs de l’escola. El conjunt bàsic de materials ens dóna l’oportunitat de tenir a l’abast eines que poden ser utilitzades a la mateixa aula, sense que el grup s’hagi de desplaçar a una aula especialitzada. D’aquesta manera es pot combinar amb els horaris establerts de l’aula de sensorial, i així es poden cobrir millor les necessitats dels nois i noies de l’escola.
Els materials que formen part d’aquest carro són: una columna de bombolles, fils de fibra òptica, un difusor d’aromes amb olis essencials, un projector amb un motor de rotació de diferents velocitats, i un conjunt de materials tàctils (pilota tàctil, mocadors de seda, jocs tàctils, bastons amb lluentons, fils fluorescents), entre d’altres.
Tant a la sala multisensorial com amb el carro intentem seguir el centre d’interès que en aquell moment s’estigui treballant a l’aula. La nostra visió del treball sensorial no només es basa en l’activitat que es duu a terme a la sala i/o amb el carro, sinó que és un enfoc transversal que s’inclou en totes les activitats escolars ja que és el que els nostres alumnes necessiten.
Seguir llegint >>
Les fruites i verdures de la primavera ens donen moltes vitamines!
Els grups de l'escola que participem al projecte "A l'escola fem salut", hem treballat la primavera d’una manera ben especial. Tastant, tocant, olorant i pintant amb les diferents fruites i verdures de la temporada. Ho hem fet tots junts al pati gran, respectant les mesures de seguretat i gaudint d’un dia de sol esplèndid.
I sabeu què?, hem descobert que les verdures i les fruites, a part de boníssimes també ens serveixen per fer altres coses, com per exemple pintar amb elles. I això és el que hem fet tots els grups. Hem pintat i estampat amb: maduixes, carxofes, mandarines, llimones, raïm, pebrot, bledes! Tot amenitzat amb música primaveral i relacionada amb les fruites.
Ens ho hem passat pipa i hem gaudit d’un dia fantàstic. Ho voleu veure? Doncs no us perdeu les fotos!!!
Seguir llegint >>
Bup, bup...és el meu so.
Al llarg del mes de febrer i part del de març, estem treballant l'objecte del GOS de nostra maleta.
Ja sabeu que amb aquest projecte explorem l'art i ens transformem en artistes contemporanis.
Aquesta vegada, hem treballat amb diferents materials com el suro, el paper de bombolles i les plomes.
Hem descobert que hi ha animals que poden volar gràcies a les seves plomes. En canvi, hi ha d'altres que poden respirar dins del mar i tenen escates. I fins i tot, hi ha uns que es fan molt amics nostres i viuen amb nosaltres a les nostres cases.
Com podeu veure a les imatges, hem pintat, hem tocat, hem explorat i sobretot, hem gaudit molt d’aquesta activitat
Seguir llegint >>