Trobada socio-esportiva de les escoles Sínguerlin i ASPACE

El dilluns passat, 12 de desembre, vam realitzar una trobada socio-esportiva entre els alumnes dels grups D1 i E1 i els alumnes de 1r de l'ESO de l'Escola Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet.

La jornada va consistir a jugar al "Joc de l'Oca Esportiva" realitzant 3 grups en els quals hi havia nois i noies de les dues escoles barrejats. L'objectiu de la trobada va ser fomentar la relació entre nois i noies de diferents centres i amb diferents capacitats, gaudint de l'activitat física, tot utilitzant un joc de taula popular i realitzant activitats pròpies de l'educació i els principis de l'aprenentatge cooperatiu.


A més, els alumnes de la nostra escola van tenir l'oportunitat d'ensenyar les seves classes i d’explicar les diferents activitats que duen a terme diàriament. També els hi van ensenyar: les adaptacions que necessiten alguns nois per accedir a l'ordinador, adaptacions per facilitar l'autonomia en el menjar i quins són els sistemes alternatius i augmentatius que utilitzen els alumnes que tenen dificultats per comunicar-se oralment. A més a més d'ensenyar les seves aules també els hi van ensenyar l'hort, la taula de cultiu i el compostador que tenim al pati de l'escola.


Durant tot aquest recorregut van aparèixer dubtes i curiositats dels alumnes "m'ha sorprès les classes que són molt diferents de les que tenim a l'ESO i els grups són més petits", "què he d'estudiar per treballar aquí?".


En un principi, els nois i noies d'ambdós centres es mostraven avergonyits i es miraven amb respecte però també amb ganes de saber què faríem. Gràcies als jocs i a les diferents dinàmiques, van anar perdent la vergonya i van poder gaudir d'una "jornada agradable i divertida", com va comentar una noia de l'escola Singuerlín.


Una mestra de l'escola Singuerlín va fer la reflexió que "alguns alumnes anaven amb prejudicis previs, fins i tot, alguns dient que no estan acostumats però cada minut juga a favor; a més temps més oportunitats. Vull agrair l'oportunitat d'anar-hi".


Una alumna de la nostra escola expressava  que havia estat  "una molt bona experiència compartir el matí amb tots aquests nois i noies".


Una jornada plena de sorpreses, nous aprenentatges, intercanvis de mirades, somriures i complicitat. Una trobada per repetir: L'escola de Singuerlín ens convida a anar a la seva escola!

Categoria:
Notícies