Fem de científics!

Experiments sensorials.

Aquesta setmana la Merche i la Silvia A. us proposem un repte de ciència per a que us animeu a investigar amb els següents experiments que són molt senzills, ja veureu!

· Primer experiment:”Corrents de sucre”

Material: xocolata de colors i aigua calenta

Preparació:En un plat col·loquem un xocolates de diversos colors(tipus “Lacasitos”), intercalant uns tons i altres. A continuació afegim una mica d'aigua calenta per crear una fina capa de líquid. Els colors s'aniran fonent sense barrejar-se entre si.

· Segon experiment:”Color per capil·laritat”

Material: aigua,colorant alimentari blau, groc i vermell, o temperes. Paper absorbent de cuina.

Preparació: Posar dos gots o recipients transparents amb aigua i un to primari decolorant alimentari, i entre ells un got buit. Dobleguem paper de cuina, submergim un extrem en un dels gots amb líquid i l’ altre en el got buit. Passades unes hores el líquid pujarà per capil·laritat i el got buit s'omplirà d'aigua,el color serà el resultant de la barreja dels dos colors dels extrems. La quantitat de líquid quedarà al final igualada en tots els gots.

· Tercer experiment:”El globus volador”

Material: vinagre, bicarbonat, una ampolleta d’aigua i un globus.

Preparació: En l’ ampolla petita d’aigua aboquem vinagre. A part omplim el globus de bicarbonat. Seguidament posem la part per on s’infla el globus a la boca de l’ampolla. Amb molt de compte buidem el globus dins l’ampolla… i a veure què passa…

Si us ve de gust poden enviar fotos amb els vostres experiments a escola@aspace.cat i les penjarem al blog de l’escola.

Categoria:
Un repte des de casa